Zeci de unități școlare din Capitală nu au sufieciente materiale de protecție

0
513
Pixabay

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, declară că 74 de unităţi de învăţământ, dintr-un total de 611, nu au suficiente materiale sanitare de protecţie.

Prefectul spune că este vorba despre grădiniţe, şcoli şi licee, atât de stat, cât şi private. Unele unităţi de învăţământ nu au primit suficiente măşti sanitare sau, în cazul în care au existat solicitări în acest sens, mănuşi de protecţie. De asemenea, există patru şcoli care nu au dezinfectanţi. Materialele respective trebuie furnizate de către administraţia şcolilor din sectorul respectiv.

„Astăzi au început controalele în şcoli. Au fost şcoli din sectoarele 1 şi 6 care au fost controlate de echipe mixte şi au fost descoperite unele deficienţe. Ne vom adresa direct, fie către primării – pentru că ele sunt cele care au partea de administrare a materialelor şcolilor – fie către Inspectoratul Şcolar să ia măsuri pentru eliminarea deficienţelor. Sunt unele şcoli, de exemplu, unde mai sunt de efectuat ceva reparaţii. De exemplu, astăzi am văzut – la terenul de sport. Altele nu au materiale de protecţie suficiente. Altele au deficienţe la sistemul de încălzire şi trebuie făcute reparaţii. Sunt varii situaţii”, a arătat prefectul, într-o declaraţie acordată presei, scrie Agerpres.

El a precizat că, în cazul în care nu vor asigura materialele necesare, cei responsabili riscă amenzi.

„Facem atenţionare către primari, după care putem să luăm şi măsuri punitive, prin intermediul direcţiilor specializate – Direcţia de Sănătate Publică”, a spus Stoica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.