Zelenski îi cheamă pe europenii cu experiență de luptă să vină în Ucraina

Președintele Ucrainei, Volodomir Zelenski, spune că răspunsul dat de oficialii UE invaziei ruse a fost ”prea lent”. Zelenski îi cheamă pe europenii cu experiență de luptă să vină în Ucraina. ”Azi totul trebuie pus pe masă, pentru că este o ameninţare pentru noi toţi, pentru toată Europa”, a subliniat el.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a îndemnat vineri, 25 februarie, pe europenii cu experienţă de luptă să vină în Ucraina, spune AFP, potrivit ziare.com.

”Dacă aveţi o experienţă de luptă (…), puteţi veni în ţara noastră (Ucraina) pentru a apăra Europa”, declară şeful statului ucrainean.

”Este o ameninţare pentru noi toţi, pentru toată Europa”

Zelenski îndeamnă ”să se pună totul pe masă” pentru a opri Rusia. ”Este o ameninţare pentru noi toţi, pentru toată Europa”, a subliniat el.

Liderul de la Kiev a catalogat drept prea ”lent” răspunsul dat de europeni invaziei ruse şi a cerut ca toate măsurile de represalii să fie puse ”pe masă”.

”Cum vă veţi apăra voi înşivă dacă sunteţi atât de lenţi în ajutarea Ucrainei? Anulând vizele ruşilor? Deconectându-i de la (reţeaua interbancară) SWIFT? Izolând total Rusia? Rechemând ambasadorii? Punând petrolul în embargo? Azi totul trebuie pus pe masă, pentru că este o ameninţare pentru noi toţi, pentru toată Europa”, a subliniat el.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati