Zelenski, întrebat dacă i-ar strânge mâna lui Putin ca să oprească războiul: „Putin nu vrea asta”

1
261

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat marți seară, într-un interviu pentru Digi24 că Vladimir Putin nu vrea să oprească războiul din Ucraina, adăugând că „dacă cineva chiar își dorește să-l oprească face tot ce e nevoie pentru asta”.

Zelenski a mai vorbit în discuția sa cu jurnaliștii despre faptul că anumite teme, precum cea abordată astăzi de Marcel Ciolacu în legătură cu scindarea minorității române și moldovenești prin recunoașterea limbii moldovenești, nu sunt priorități într-o țară aflată în plin război.

Întrebat dacă ar strânge mâna însângerată a lui Vladimir Putin pentru a opri războiul din Ucraina, Zelenski a explicat că președintele rus nu vrea să înceteze conflictul.

„O să fiu foarte sincer. El nici nu mai poate decide. Nu vrea să termine nimic, nu este interesat, nu o să se întâmple niciodată. Dacă vrei sa oprești războiul faci tot ce e nevoie pentru a-l opri, Vorbești cu toți oamenii care sunt pregătiți să negocieze. Nu vrea”, i-a răspuns Zelenski.

Președintele ucrainean a mai precizat că speră cât mai curând în redeschiderea coridorului pentru transportul cerealelor și că după război se vor rezolva multe dintre problemele tehnice de care se plâng acum țările de tranzit, precum România și Bulgaria.

Și chiar vor putea să beneficieze de acest coridor în beneficiu propriu.

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.