Zelenski, mesaj pentru Biden în Congresul american: A fi liderul lumii înseamnă a fi liderul păcii

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a cerut Statelor Unite, într-un discurs susținut miercuri în Congresul american, să „facă mai mult” în „cea mai întunecată perioadă” pentru țara sa și pentru întreaga Europă.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a adresat miercuri prin videoconferință Congresului SUA și a cerut Statelor Unite să ofere mai mult ajutor pentru Ucraina, fiindcă „destinul țării noastre este decis în aceste momente”.

Zelenski a cerut din nou instituirea unei no-fly zone deasupra Ucrainei

Zelenski a cerut din nou instituirea unei no-fly zone deasupra Ucrainei, cerere respinsă deja de președintele Biden și liderii NATO. Zelenski a prezentat și un video cu atacurile Rusiei în Ucraina și a fost aplaudat la scenă deschisă de membrii Congresului SUA.

Zelenski a cerut Congresului SUA să furnizeze Ucrainei mai multe arme.

”Aveţi pagini care vă permit să îi înţelegeţi pe ucraineni”

Liderul de la Kiev a declarat că „ofensiva Rusiei este brutală”, iar poporul ucrainean trăiește „sub teroare zi și noapte” din cauza bombardamentelor rusești asupra orașelor. „Avem nevoie de voi acum, amintiți-vă de 11 septembrie”, a afirmat Zelenski.

„În marea istorie a dumneavoastră, aveţi pagini care vă permit să îi înţelegeţi pe ucraineni.
Amintiţi-vă de Pearl Harbor, acea dimineaţă groaznică de 7 decembrie 1941, când cerul dumneavoastră era acoperit de avioanele care vă atacau. Amintiţi-vă de 11 septembrie, acea zi teribilă din 2001″., a precizat acesta.

După ce a susținut mare parte a discursului în ucraineană, Zelenski a vorbit în engleză și i s-a adresat direct președintelui Joe Biden: ”Sunteți liderul acestei națiuni. Vă doresc să fiți liderul întregii lumi. Să fii liderul lumii înseamnă să fii liderul păcii”.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati