Zentiva demarează un proiect de refacere a 6 hectare de pădure într-o zonă din Munții Făgăraș

0
107
Reprezentanții grupului Zentiva anunță demararea unui proiect de refacere a 6 hectare de pădure prin plantarea a 20.000 de arbori într-o zonă din Munții Făgăraș. Derulat prin Fundația Conservation Carpathia, proiectul va ajuta la refacerea zonei afectate de tăieri la ras pe mai multe hectare. 
Finanțarea proiectului de către Zentiva va contribui la restabilirea echilibrului natural, în beneficiul mediului, al oamenilor și al comunităților locale din vecinătate. Proiectul face parte din proiectul global al Grupului Zentiva PlanetZ, proiect care își propune diminuarea amprentei de carbon în țările grupului, prin plantarea de copaci precum și prin dezvoltarea de proiecte educaționale de mediu.

Finalizarea procesului de plantare a celor 20.000 de puieți se estimează a avea loc în prima jumătate a anului 2021. La recomandarea specialiștilor de la Fundația Conservation Carpathia, pentru a asigura o compoziție corespunzătoare a pădurii, ținând cont de toate provocările zonei și evoluția în timp a pădurilor în contextul schimbărilor climatice, reconstrucția ecologică va fi realizată prin plantarea de specii de fag și molid. Pe lângă plantarea copacilor, proiectul prevede și urmărirea și îngrijirea puieților pe parcursul următorilor 5 ani de către echipa Conservation Carpathia, care le va asigura supraviețuirea prin acțiuni de îngrădire sau completare.

Proiectul susținut de către Zentiva contribuie și la activarea comunităților locale, acțiunea de reabilitare a pădurii fiind realizată cu oameni angajați din localitățile învecinate. Astfel că proiectul asigură o sursă de venit la nivel local și în egală măsură responsabilizează comunitățile locale.

”Suntem o companie producătoare de medicamente, misiunea noastră fiind creșterea accesului la medicamente. Ne desfășurăm activitatea în acest sens, și mai mult, acționăm pentru protejarea planetei. Este primul nostru proiect de această anvergură, în urma plantării celor 20000 de copaci estimăm că se vor împăduri aproximativ 5-6 hectare de pădure”, a declarat Simona Cocoș, Director General Zentiva România și Republica Moldova.

Colaborarea dintre Zentiva și Fundația Conservation Carpathia este consecventă preocupărilor față de mediu ale companiei și programului său PlanetZ pentru o planetă mai sănătoasă. În România, grupul Zentiva a plantat în perioada 2019 alți 7.000 de arbori. Iar la nivel european, în toamna acestui an, grupul a implementat un proiect de reabilitare cu 4.500 de copaci a unui parc național din Portugalia, fiecare copac fiind plantat pentru și în numele fiecărui angajat din grup, pentru a le mulțumi pentru implicarea lor.

Grupul Zentiva reunește în România producătorii de medicamente Zentiva România și Labormed, precum și operațiunile Alvogen România și Solacium Pharma. Pe plan local, Grupul deține două fabrici de medicamente, la București.

Proiectul Fundației Conservation Carpathia a început prioritar cu protejarea de păduri și pășuni alpine în estul munților Făgăraș, iar din anul 2012 fundația a început să se implice activ și în refacerea zonelor degradate. Din anul 2009 și până astăzi, proiectul a salvat de la exploatare peste 25.000 de hectare de păduri și pășuni alpine în sud-estul munților Carpați, unde a inițiat lucrări de reconstrucție ecologică și a stabilit măsuri de protecție, atât pentru pădure, cât și pentru animalele sălbatice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.