ZENTIVA se angajează să planteze 1 milion de copaci până în 2030

Zentiva sărbătorește astăzi Ziua Internațională a Pădurilor și anunță angajamentul său de a planta 1 milion de copaci până în 2030. 

„La Zentiva, asigurăm aprovizionarea cu medicamente, peste 100 de milioane de oameni din Europa și nu numai, având încredere în produsele noastre. Am definit o strategie de sustenabilitate cuprinzătoare și dorim să ne oficializăm angajamentul de a deveni carbon neutri pentru Scop 1 și Scop 2 până în 2030. În plus, investim în continuare în programe pentru a ne îmbunătăți eficiența în gestionarea energiei, a apei și a deșeurilor. Sunt mândru pentru că acțiunile sunt reale și nu doar angajamente pe hârtie.”, a declarat Nick Haggar, CEO Zentiva.

Călătoria pentru sustenabilitate a Zentiva a început în 2019 prin plantarea primilor copaci în România în munții Făgăraș. De atunci, la nivel de grup, s-au plantat deja peste 250.000 de copaci ca parte a programului de reîmpădurire și compensare. Formalizarea angajamentului 1 milion copaci plantați este o altă piatră de hotar pentru echipa Zentiva din toate țările grupului.

  • România este una din țările Zentiva care contribuie major la proiectul PlanetZ de împădurire. Din cei 250.000 ce copaci, 87.000 au fost plantați în Munții Făgăraș, astfel susținând reconstrucția a 22 de hectare în țara noastră.

„Începând cu 2019 ne-am asumat angajamentul de a contribui pe termen lung la reabilitarea biodiversității și am plantat zeci de mii de copaci în areale defrișate de decenii în Munții Făgăraș. Ținta stabilită la nivelul grupului Zentiva va continua aceste eforturi acolo unde va fi nevoie, asigurând generațiilor următoare un mediu mai sănătos. Proiectele noastre susțin și comunitățile locale și vom explora susținerea creșterii și protejării albinelor, care au un rol vital în menținerea biodiversității și echilibrului ecosistemelor”, a declarat Ioana Lucescu, Director Comunicare Zentiva România și coordonator al proiectului de împădurire în România.

Zentiva a continuat să își reducă semnificativ emisiile de CO2 în 2022, după o reducere de 16% în 2021.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati