Zile geroase în București. Persoanele fără adăpost din Sectorul 6, monitorizate și sprijinite, susține primăria

În perioada următoare, temperaturile vor înregistra valori scăzute în Capitală și asistenții sociali ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 monitorizează persoanele fără adăpost din comunitate. Zilnic, în intervalul orar 21.00 – 23.00, cei care locuiesc pe stradă sunt identificați și conduși la adăpostul de noapte aflat în subordinea instituției.

Acțiunea este sprijinită de Poliția Locală Sector 6, cu scopul de a-i proteja pe cei fără locuință de vremea rece care se face resimțită mai ales în timpul nopții.

Sunt vizate, prin rotație, locațiile frecventate de aceste persoane, pentru a stabili problemele specifice și nevoile individuale cu care se confruntă și a le oferi suport specializat.

Adăpostul de noapte aflat în subordinea DGASPC Sector 6 dispune de un total de 60 de locuri, dintre care 40 pentru bărbați și 20 pentru femei. Serviciile oferite în cadrul acestei structuri cuprind:

 cazare

 hrană caldă

 igienă

 îmbrăcăminte

 medicină primară

 informare

 consiliere psihosocială

 servicii medicale gratuite

 întărirea sau dezvoltarea unor abilități de viață independentă

Pe parcursul anului 2022, un număr total de 108 persoane au fost identificate ca locuind pe stradă, dintre care 63 au primit servicii specializate în cadrul adăpostului de noapte din subordinea DGASPC Sector 6.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 îi roagă pe toți cetățenii care cunosc cazuri de persoane fără adăpost pe raza sectorului să sune imediat la numărul 0731.62.48.49, care funcționează nonstop, sau la următoarele numere:

 021.9970, disponibil de luni până duminică în intervalul orar 08.00 – 20.00

 021.317.63.11, de luni până vineri în intervalul orar 08.00 – 16.30

În cazul în care întâlniți persoane a căror stare de sănătate necesită acordarea unor îngrijiri medicale de urgență, vă rugăm să apelați mai întâi la numărul 112, și apoi la numerele menționate mai sus.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati