Zilele Culturii Coreene debutează azi, în Capitală

Zilele Culturii Coreene vor debuta vineri, în Capitală, cu această ocazie având loc degustări de produse tradiţionale, ateliere, expoziţii şi proiecţii de film, transmite agerpres.ro

Evenimentul se desfăşoară până pe 28 noiembrie.

Potrivit Ambasadei Republicii Coreea, seria de manifestări începe cu cea de-a patra ediţie a Festivalului K-Lovers, ce are loc vineri şi sâmbătă. Ziua de 1 noiembrie se va încheia cu un bufet cu bucate tradiţionale coreene şi o vizită la expoziţia de mozaic din tulpine de orz „Mackan Art”, ambele aflate la parterul Universităţii Româno-Americane.

Pentru a doua zi, începând cu ora 11,00, organizatorii pregătesc ateliere pentru cei interesaţi de caligrafia tradiţională coreeană, Samulnori (percuţie coreeană), dans cu evantai coreean şi dans K-POP. Două ateliere speciale, de o oră fiecare, vor fi organizate, cu tematica „Mackan Art”(tulpine de orz), unde un număr limitat de persoane pot participa la realizarea propriei piese de artă Mackan. Deschis tuturor, fără a fi necesară completarea formularului, va fi un „Hanbok Photo Booth”, unde cei interesaţi pot purta un costum tradiţional coreean.

Accesul este gratuit la Gala de deschidere, precum şi la ateliere, pe baza completării formularelor online. Mai multe detalii despre seria de evenimente pot fi găsite pe pagina de Facebook a Ambasadei Republicii Coreea la Bucureşti.

Sursa: agerpres.ro

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati