Zilele Culturii Japoneze, între 25 – 27 mai, la Universitatea Româno-Americană

Centrul de Studii Româno-Japoneze ”Angela Hondru”, alături de Ambasada Japoniei în România și de Universitatea Româno-Americană, anunță cea de-a XI-a ediție a festivalului Zilele Culturii Japoneze, ce are ca scop aducerea mai aproape a culturii nipone de publicul român și marchează și cea de-a XVII-a aniversare a Centrului. 

Festivalul se va desfășura în perioada 25 – 27 mai 2022, la Universitatea Româno-Americană și va avea ca temă manga și anime, două elemente mult iubite ale culturii pop japoneze.

Festivalul se deschide, miercuri, 25 mai, cu un atelier de manga susținut de Anca Toma (Noctis Art), artist român și ilustrator de manga.

”Vor fi două sesiuni, de la ora 15:00, respectiv ora 17:00, în cadrul cărora Anca sensei vă va îndruma pas cu pas în tainele benzilor desenate japoneze și vă va învăța să desenați personaje chibi.”, arată sursa citată.

De asemenea, pe 26 mai, domnul Dr. Ioan Paul Colta va susține o conferință pe tema ”𝑅𝑒𝑝𝑟𝑒𝑧𝑒𝑛𝑡𝑎𝑟𝑒𝑎 𝑓𝑒𝑚𝑒𝑖𝑖 𝑖̂𝑛 𝑠𝑡𝑎𝑚𝑝𝑎 𝑗𝑎𝑝𝑜𝑛𝑒𝑧𝑎̆ 𝑑𝑒 𝑙𝑎 𝑠𝑓𝑎̂𝑟𝑠̦𝑖𝑡𝑢𝑙 𝑒𝑝𝑜𝑐𝑖𝑖 𝑀𝑒𝑖𝑗𝑖”, începând cu ora 10:00.

De la ora 18:00 are loc vernisajul expoziției ”𝑃𝑎𝑝𝑒𝑟 – 𝑈𝑛𝑓𝑜𝑙𝑑𝑖𝑛𝑔 𝑡ℎ𝑒 𝐻𝑒𝑎𝑟𝑡 𝑜𝑓 𝐽𝑎𝑝𝑎𝑛”, în Lobby C al Universității Româno-Americane.

Festivalul se va încheia cu Gala Aniversară Haru Urara Grand Festa, pe 27 mai, de la ora 19:00, menită să marcheze cea de-a XVII-a aniversare a Centrului. Cei prezenți se vor putea bucura de un spectacol unde muzica din anime, manga și cosplay se vor îmbina armonios.

Ca în fiecare an, în cadrul Galei va avea loc și ceremonia de premiere a celor mai buni cursanți ai Centrului.

Accesul la festival este gratuit.

Pentru atelierele de manga, cât și pentru conferință și gala aniversară este necesară înscriere pe baza formularelor de mai jos.  

  • Atelier de manga, 25 mai, 15:00 și 17:00:

https://forms.office.com/r/7ntq3kQRnz

  • Conferința ”𝑅𝑒𝑝𝑟𝑒𝑧𝑒𝑛𝑡𝑎𝑟𝑒𝑎 𝑓𝑒𝑚𝑒𝑖𝑖 𝑖̂𝑛 𝑠𝑡𝑎𝑚𝑝𝑎 𝑗𝑎𝑝𝑜𝑛𝑒𝑧𝑎̆ 𝑑𝑒 𝑙𝑎 𝑠𝑓𝑎̂𝑟𝑠̦𝑖𝑡𝑢𝑙 𝑒𝑝𝑜𝑐𝑖𝑖 𝑀𝑒𝑖𝑗𝑖”, 26 mai, 10:00:

https://forms.office.com/r/8G5R29d2cF

  • Gala Aniversară Haru Urara Grand Festa, 27 mai, 19:00:

https://forms.office.com/r/ZdzhAVnrMA

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati