Zilele Muzeului Satului – în perioada 10 – 17 mai, cu vernisaje, lansări de carte și muzică tradiţională

Seria de evenimente Zilele Muzeului Satului, care cuprinde vernisaje, lansări de carte, spectacole de muzică tradiţională românească şi un târg al meşterilor populari, se va desfăşura în perioada 10 – 17 mai, la sediul instituţiei muzeale.

„Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” împlineşte 87 de ani de la înfiinţare. Cu această ocazie avem plăcerea să vă invităm la ceremonia de deschidere a Zilelor Muzeului Satului, care se va desfăşura în data de 10 mai. Deschiderea va începe la ora 11.00 şi va fi urmată de un recital şi o recepţie oficială. Seria de evenimente va continua până la data de 17 mai (…) şi va cuprinde vernisaje, lansări de carte, spectacole de muzică tradiţională românească şi un târg al meşterilor populari”, au transmis reprezentanţii muzeului.

În contextul instituirii de către Parlamentul României a anului 2023 drept „Anul cultural Ciprian Porumbescu şi Dimitrie Cantemir”, în data de 12 mai, ora 12,00 va fi vernisată o expoziţie dedicată autorului celebrei „Descriptio Moldaviae”, intitulată „Vasluiul lui Dimitrie Cantemir”.

Manifestările se vor încheia în data de 17 mai, de la ora 12,00, cu deschiderea expoziţiei „Gheorghe Focşa”, dedicată marelui etnograf şi director al Muzeului Satului timp de peste 40 de ani şi cu un moment artistic susţinut de Gelu Voicu, Gheorghiţa Nicolae şi Ansamblul „Ţara Vrancei”.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati