”Zilele Re-Abilitează”, la Primăria Sectorului 2. Radu Mihaiu: ”Ne dorim să ajutăm persoanele cu dizabilităţi să îşi găsească un loc de muncă”

0
271

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a participat la deschiderea „Zilelor Re-Abilitează”, un spaţiu dedicat persoanelor cu dizabilităţi, prilej cu care a subliniat importanţa accesibilizării serviciilor publice – de la cele de la ghişeu şi până la informaţiile de interes public – pentru toate persoanele, inclusiv cele cu diferite tipuri de dizabilitate.

  • „O administraţie locală trebuie să lucreze în primul rând în beneficiul oamenilor şi să răspundă adaptat nevoilor tuturor cetăţenilor – de aceea astăzi, aici, nu o să vedeţi o conferinţă, ci lucruri concrete pe care le fac cei care lucrează în mod direct cu persoanele cu dizabilităţi pentru a promova oportunităţi reale pentru aceşti oameni”, a menţionat Radu Mihaiu, potrivit unui comunicat de presă.

Persoanele cu dizabilităţi nu au nevoie doar de protecţie socială, ci au tot dreptul la demnitate, să se simtă utili şi să poată contribui la forţa de muncă a Sectorului 2, a completat edilul.

„Ştiu că există persoane cu dizabilităţi care muncesc în mod activ, care pot să contribuie la bunul mers al societăţii, care au propria dorinţă de a ajuta, de a face lucruri şi de a fi relevanţi. Ne dorim să ajutăm aceste persoane să îşi găsească un loc de muncă. Cred că e un pas normal pe care autoritatea publică locală poate să îl facă”, a declarat Radu Mihaiu.

Primăria Sectorului 2 găzduieşte, pentru prima dată, timp de două zile, în aula de la parter, „Zilele Re-Abilitează” – un spaţiu dedicat dezbaterilor deschise şi expunerii de oportunităţi active pentru persoanele cu dizabilităţi din sector.

Organizat împreună cu Direcţia Generală pentru Protecţia Copilului şi Asistenţă Socială (DGASPC) Sector 2 şi cu sprijinul voluntar al reprezentanţilor din Comitetul Consultativ al Persoanelor cu Dizabilităţi organizat la nivelul Sectorului 2, evenimentul marchează Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi (3 decembrie).

În prezent, în Sectorul 2 locuiesc 14.798 de persoane cu dizabilităţi, doar în luna noiembrie DGASPC Sector 2 plătind acestora beneficii lunare de 7.879.802 lei din bugetul local al sectorului şi de 7.864.348 lei din bugetul de stat.

Foto: Primăria Sectorului 2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.