Ziua Culturii Naționale la Muzeul Antipa. Proiecţie de film documentar, tur ghidat și intrare gratuită

Proiecţie de film documentar, tur ghidat şi intrare gratuită în expoziţia permanentă, de Ziua Culturii Naţionale la Muzeul „Antipa”.

Cu prilejul aniversării Zilei Culturii Naționale, Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” oferă miercuri, 15 ianuarie 2025, vizitatorilor un program special de vizitare, care include: vizionarea filmului documentar de lung metraj „A ști sau a nu ști – de la banchizele Antarcticii la Ghețarul de la Scărișoara, pe urmele savantului explorator român Emil Racoviță”, turul ghidat al expoziției temporare „Visul primei nopți polare – Belgica – expediția antarctică 1897-1899” precum și intrare gratuită tuturor vizitatorilor în expunerea permanentă a muzeului.

Programul zilei include:

10:00 – 18:00 (ultimul vizitator intră la ora 17:00) – vizitarea gratuită a expunerii permanente a muzeului;
16:00 – 17:00 – tur ghidat gratuit al expoziției „Visul primei nopți polare – Belgica – expediția antarctică 1897-1899”, realizat de curatorul expoziției, dr. Oana Paula Popa, care va oferi vizitatorilor o perspectivă aprofundată asupra expedițiilor antarctice.
18:00 – 20:00 – vizionarea filmului documentar de lung metraj „A ști sau a nu ști – de la banchizele Antarcticii la Ghețarul de la Scărișoara, pe urmele savantului explorator român Emil Racoviță”. Documentarul va fi prezentat de prof. dr. Gabor Xantus, scenarist, coordonator științific împreună cu dr. Aron Xantus, regizor, realizator – cei care au dat viață proiectului.

Cineaștii Aron și Gabor Xantus au reconstituit, la bordul unui vas echipat special, întregul traseu științific și geografic al marelui savant și explorator Emil Racoviță, prezentând o călătorie fascinantă, prin Țara de Foc, prin pampasurile argentiniene și învolburatele ape ale strâmtorii Drake, spre banchizele Antarcticii, acolo unde Belgica și echipajul ei, acum mai bine de 125 de ani, au scris pagini memorabile în istoria expedițiilor polare. Aventura s-a transformat într-un documentar de lungmetraj, unde vocea lui Emil Racoviță aparține marelui actor Victor Rebengiuc. Inițiatorii și autorii acestui proiect sunt cineaști și documentariști experimentați în realizarea de documentare de expediție, cu o filmografie impresionantă – peste 300 de filme de mediu și lungmetraj.

Participarea la evenimentele din 15 ianuarie este gratuită, iar înscrierile se fac prin formularul de rezervare https://antipa.ro/rezervari/, în limita locurilor disponibile.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati