Ziua de luptă împotriva hipertensiunii arteriale: Screening gratuit şi ateliere, sâmbătă, în Parcul Al. I. Cuza

Ziua mondială de luptă împotriva hipertensiunii arteriale va fi marcată, sâmbătă, în Parcul Alexandru Ioan Cuza, prin screening gratuit şi ateliere, în cadrul unui eveniment care va fi organizat de Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”, cu sprijinul Primăriei Sectorului 3.

Manifestarea va avea loc în intervalul orar 10,30-15,30, pe aleea principală a parcului.

Măsurarea tensiunii arteriale va fi efectuată de medici şi studenţi la medicină, în corturi special amenajate, între orele 10,30-15,30. Oamenii vor primi materiale informative personalizate, bazate pe rezultatele screeningului, cu recomandări specifice pentru managementul tensiunii arteriale.

În intervalul orar 11,00-12,00 se va desfăşura un atelier despre tehnicile corecte de măsurare a tensiunii arteriale şi despre influenţa factorilor de stil de viaţă asupra sănătăţii cardiovasculare, între orele 12,00-13,00 este programată o sesiune dedicată influenţei hipertensiunii arteriale în timpul sarcinii, cu discuţii despre riscuri şi măsuri preventive, de la ora 13,00 la 14,00 – un atelier despre tehnicile corecte de măsurare a tensiunii arteriale şi despre influenţa factorilor de stil de viaţă asupra sănătăţii cardiovasculare.

De asemenea, marşul a 10.000 de paşi va avea loc, începând de la ora 13,00, din capătul aleii principale a parcului.

Participanţii vor primi numere de participare şi vor fi încurajaţi să efectueze o tură completă a lacului din parc. La sfârşit va avea loc o tombolă pentru a premia participanţii.

Evenimentului i s-au alăturat Fundaţia Română a Inimii, Societatea Română de Cardiologie, prin Grupul de Lucru „Hipertensiune arterială”, Colegiul Medicilor din Bucureşti şi Societatea Studenţilor Medicinişti din Bucureşti.

Hipertensiunea arterială afectează aproape jumătate din populaţia României şi este un factor major de risc pentru dezvoltarea bolilor cardiovasculare grave, precum accidentele vasculare cerebrale, infarctul miocardic, insuficienţa cardiacă şi aritmii periculoase, cum ar fi fibrilaţia atrială.

Societatea Internaţională de Hipertensiune Arterială a proclamat data de 17 mai Ziua mondială de luptă împotriva acestei afecţiuni.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati