Ziua Iei se sărbătorește la București cu 3 zile de festival

Ziua Iei se sărbătorește la București cu 3 zile de festival ce va cuprinde o expoziție de ii și costume populare, fotografii istorice, proiecții și ateliere creative pentru copii, o șezătoare autentică urbană și parada modei (reinterpretarea iei în estetica streetwear).

Între 23-25 iunie, Capitala găzduiește IEsc @ CREART, eveniment ce are loc în Piața Alexandru Lahovari nr. 7, la CREART – Grădina cu Filme. 

Festivalul debutează vineri, 23 iunie, de la ora 18:00, cu o expoziție de patrimoniu etnografic, marca Art Safari – „Arta cămășii cu altiță – element de identitate culturală în România și Republica Moldova”, care va avea în prim plan ia românească, inspirația și simbolurile sale.

Pentru a sărbători atât Ziua Sânzienelor, cât și Ziua Iei,  figura feminină a ansamblului statuii lui Alexandru Lahovary (1901) de Antonin Mercier va fi împodobită în cadrul festivalului. Aceasta va purta mânecile iei cu altiță, iar pe cap, o coroniță din flori de sânziene.  

IEsc este organizat de Primăria Municipiului București prin CREART – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, iar intrarea este liberă. 

Programul complet poate fi accesat aici https://www.creart.ro/iesc-gradina-cu-filme/

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati