Muzeul Național de Istorie Naturală ‘Grigore Antipa’ invită, marți, elevii și cadrele didactice din unitățile de învățământ să descopere frumusețea și diversitatea păsărilor, printr-o serie de activități educative și interactive, cu ocazia Zilei Internaționale a Păsărilor.
Potrivit unui comunicat al Muzeului Antipa, de la orele 10:00, 12:00 și 14:00, elevii însoțiți de profesorii coordonatori vor porni ‘la păsărit’ alături de dr. Andrei Ștefan în căutarea păsărilor care zboară prin Parcul Kiseleff, pentru a le observa prin binoclu și a le identifica după siluetă, culoare și cântec, arată Agerpres.
‘Tot pe 1 aprilie, în intervalul 10:00-18:00, muzeul propune o provocare captivantă: un treasure hunt intitulat ‘Ouă multe, cuiburi pline, cine le găsește bine?’. Participanții vor explora expoziția permanentă, îmbinând distracția cu învățarea, într-un mod inedit și antrenant’, precizează sursa citată.
Pentru a marca acest eveniment, accesul în expoziția permanentă a muzeului va fi gratuit pe tot parcursul zilei, activitățile realizate în Parcul Kiseleff urmând a se face numai în condiții meteo favorabile.
Evenimentul face parte din proiectul ‘Aripi de speranță: protejăm păsările, protejăm natura!’, organizat de Direcția de Mediu – Serviciul Ecologie Urbană din cadrul Primăriei Municipiului București, în parteneriat cu Muzeul Național de Istorie Naturală ‘Grigore Antipa’.
Sărbătorită pe 1 aprilie, Ziua Internațională a Păsărilor are o tradiție de peste 100 de ani, fiind instituită pentru a atrage atenția asupra importanței protejării speciilor de păsări din întreaga lume. Această zi a fost marcată pentru prima dată în 1906, odată cu semnarea Convenției internaționale privind protecția păsărilor. Din cele aproximativ 10.000 de specii existente, peste o zecime sunt amenințate cu dispariția, iar măsurile de conservare sunt esențiale pentru supraviețuirea lor.