Ziua Japoniei a fost sărbătorită de Muzeul Brukenthal printr-o expoziție la care au luat parte 30 de ambasadori

Ziua Japoniei a fost sărbătorită de Muzeul Brukenthal printr-o expoziție la care au luat parte 30 de ambasadori. 

 

Expoziția a fost deschisă vineri 10 februarie 2023, la sediul ARCUB din București în prezența ES domnul Hiroshi Ueda, a domnului Lucian Romașcanu, Ministrul Culturii Ambasadorul Japoniei în România, a doamnei Mihaela Păun, director ARCUB, a domnului Liviu Jicman, președinte ICR, a domnului Alexandru Constantin Chituță, manager interimar al Muzeului Național Brukenthal și curatorul expoziției, a colecționarului George Șerban și a doamnei Gilda Lazăr, director JTI, în prezența unui număr impresionant de 30 de ambasadori și atașați culturali alături de profesori, artiști, oameni de afaceri, parlamentari, directori și alți invitați.

„Expoziția e unică pentru că stampele provin dintr-o colecție privată. Piesele expuse în cele doar patru-cinci expoziții Meiji pe an din lume provin din colecții muzeale, cum sunt Luvru sau British Museum. Această expoziție este o premieră la București, pentru prima dată sunt expuse aici într-o mare expoziție stampe din perioada imperială, dar mai mult decât atât este o premieră în lume, este prima expoziție din lume de stampe japoneze din acest an dedicată Împăratului Japoniei”, a declarat Alexandru Chituță, director interimar al Muzeului Brukenthal și curator al expoziției „Călătorie în lumea stampelor Meiji”, deschisă vineri seară, 10 februarie, la ARCUB.

Evenimentul este organizat de Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Muncipiului Bucureşti şi Direcţia de Cultură, Învăţământ, Turism, Muzeul Național Brukenthal, Ambasada Japoniei în România, colecția av. George Șerban, Institutul Cultural Român cu sprijinul JTI și Șerban și Asociații, societate civilă de avocați.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati