Ziua Mondială a Animalelor la Antipa: târg de adopții și demonstrații de dresaj canin și ecvestru

0
202

Ziua Mondială a Animalelor va fi sărbătorită miercuri, 4 octombrie 2023, la Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”.

”Vă invităm, așadar, pe toți cei care iubiți animalele, fie că le purtați sau nu numele, să vă petreceți ziua la muzeu, și să participați la activitățile pregătite special pentru a marca acestă zi”, transmite Muzeul Antipa, într-un comunicat de presă.

Iubitorii de câini și pisici sunt invitați de ASPA și Asociația TNR la târgul de adopții care va avea loc pe peluza Muzeului: ”Sperăm ca toți participanții să-și găsească un companion blănos.”

ASPA și TNR precizează că patrupedele sunt sănătoase, microcipate, deparazitate, vaccinate și, în funcție de vârstă, sterilizate.

Caii și câinii sunt unele dintre cele mai afectuoase și loiale animale.

De asemenea, vizitatorii Muzeului pot participa la demonstrații de dresaj canin și ecvestru susținute de Jandarmeria Română.

Cei mici vor avea și o zonă dedicată pentru exersarea abilităților artisitice, unde vor putea desena, colora animaluțele lor preferate.

Programul activităților:

10.00-19.00 – Vizitarea gratuită a expoziției permanente

10.00-16.00 – Târg de adopții – câini și pisici

10.00-18.00 – Desene colorate cu animale preferate

12.00-18.00 – Demostrații de dresaj canin și ecvestru

Ziua Mondială a Animalelor a luat naștere în urma convenției ecologiștilor din Florența, în anul 1931, și a avut drept scop atragerea atenției asupra creșterii alarmante a numărului speciilor de animale pe cale de dispariție. În prezent, această zi are menirea de a recunoaște rolul important ocupat de animale atât în natură, cât și în viața oamenilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.