Ziua Mondială a Donatorului de Sânge / Mega Image susține Centrul de Transfuzie Sanguină București cu echipamente în valoare totală de 24.000 EUR

Cu ocazia Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge, sărbătorită în fiecare an în data de 14 iunie, Mega Image continuă să se implice în susținerea uneia dintre cauzele importante în acest moment la nivel național: nevoia acută de sânge.

Conform celor mai recente date înregistrate de Institutul Național de Transfuzie Sanguină, în România media donatorilor de sânge era de doar 1,8% din populația totală a țării (raportat la cel mai recent recensamant).

Astfel, Mega Image marchează Ziua Mondială a Donatorilor de Sânge printr-o nouă sponsorizare cu aparatură medicală necesară donării de sânge, în valoare de peste 24.000 de euro. Echipamentele medicale (paturi pentru recoltare de sânge, lăzi de transport sânge, termostat, frigider special cu monitorizare de temperatură, centrifugă eprubete etc.) vor fi alocate către Centrul de Transfuzie Sanguină din București.

Mai mult, în data de 14 iunie, de Ziua Donatorului, Mega Image oferă kit-uri speciale de refacere după donare pentru toți donatorii din centrele de transfuzie din 7 mari orașe (Cluj-Napoca, Iași, Ploiești, Brașov, Constanța, Timișoara și București). Pe parcursul întregii luni, vor fi organizate caravane mobile de donare în București, Cluj-Napoca si Oradea.

„Anul acesta, sărbătorim, ca în fiecare an, Ziua Mondială a Donatorilor de Sânge în semn de prețuire și recunoștință pentru toți donatorii noștri. Mesajul Organizației Mondiale a Sănătății sub care se sărbătorește această zi este „Give blood, give plasma, share life, share often”, un îndemn pentru toată lumea să doneze sânge, să împărtășească viața în mod constant. Nevoia de sânge este permanentă, atâta timp cât exista bolnavi în spitale și fiecare dintre noi trebuie să conștientizeze că la un moment dat, am putea avea nevoie de sânge chiar noi sau cineva drag nouă. În ultimul timp, am avut mai multe proiecte de promovare a donării de sânge, iar parteneriatul nostru cu Mega Image se desfășoară constant din 2013, atât în ceea ce privește promovarea donării de sânge, cât și suport logistic pentru centre. Le mulțumim și lor, și donatorilor noștri, în numele pacienților din spitale”, spune Dr. Doina Goșa, Director al Centrului de Transfuzie Sanguină București.

„Susținem activ, deja de șase ani, această cauză și ne bucurăm că putem să facem mai mult bine pentru comunități. Ziua Donatorului este doar un reminder că este nevoie de donatori constant, zi de zi, marcând un moment de conștientizare pentru noi toți, cei care putem ajuta. Anul acesta facem încă un pas mai departe și, pe lângă campaniile pe care le vom desfășura de-a lungul anului, susținem Centrul de Transfuzie din București cu o investiție în echipamente medicale în valoare totală de 24.000 de euro,” spune Alina Vlădoianu, Vicepreședinte Legal, Public Affairs, Quality & Sustainability Mega Image.

Prin mesajul “Fii și tu donator, salvează o viață!”, campania Mega Image de susținere a cauzei va continua pe tot parcursul lunii iunie prin acțiuni de informare în magazine și pe platformele de Social Media, prin caravane mobile de donare de sânge pentru comunități, angajații din magazine și din sediul central în mai multe orașe din țară.

Mega Image a intrat pe traseul donatorului de sânge în 2017 și a susținut în fiecare an eforturile asigurării unor stocuri permanente de sânge prin campanii de conștientizare, donații de echipamente medicale, centre mobile de donare și kituri speciale pentru donatori.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati