Ziua Naţională a Lecturii, sărbătorită la Biblioteca Metropolitană Bucureşti

1
580
carti

Biblioteca Metropolitană Bucureşti (BMB) prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism a Primăriei Municipiului Bucureşti sărbătoreşte miercuri, 15 februarie, Ziua Naţională a Culturii printr-o serie de activităţi cultural – educative desfăşurate în filialele din reţea.

Ziua Naţională a Lecturii este prilej de sărbătoare din anul 2022, având drept scop încurajarea lecturii în rândul populaţiei.

Filialele Bibliotecii Metropolitane Bucureşti organizează ateliere de lectură după cum urmează:

Elevii Liceului Teoretic Victor Babeş vor primi vizita colegilor noştri de la Filiala Dimitrie Cantemir pentru un atelier de lectură, miercuri, 15 februarie. Joi, 16 februarie, ora 10:00, copiii cu vârste cuprinse între 9 şi 12 ani vor participa la un atelier de lectură, în cadrul Filialei Dimitrie Cantemir.

Copiii cu vârste cuprinse între 4 şi 9 ani vor participa miercuri, de la ora 13:00, la Ora de povesti organizată în Filiala Gheorghe Şincai.

La Şcoala Gimnazială nr. 142 se va organiza o sesiune de lectură a bibliotecarilor de la Filiala George Topîrceanu.

„Lectura te face Om Mare” este titulatura sub care se va desfăşura sărbătorirea Zilei Naţionale a Lecturii în cadrul Filialei Petre Ispirescu.

Filiala Alexandru Macedonski primeşte vizita elevilor de la Şcoala Gimnazială nr. 165, miercuri, de la ora 10:00, pentru un atelier de creativitate şi lectură.

Ziua Naţională a Lecturii va fi sărbătorită şi de către Filiala Lucian Blaga, Filiala Nicolae Labis, Filiala Nichita Stănescu, Filiala Marin Preda, Filiala Dimitrie Bolintineanu, Filiala Nicolae Bălcescu, Filiala Vasile Alecsandri.

Mai multe detalii găsiţi pe paginile de socializare ale filialelor BMB.

Biblioteca Metropolitană Bucureşti este o reţea de biblioteci publice, aflată sub patronajul Primăriei Municipiului Bucureşti, care facilitează accesul la informare şi lectură, prin serviciul gratuit de împrumut la domiciliu.

Prin complexitatea ofertei culturale pe care o pune la dispoziţia publicului în filialele sale răspândite în toate sectoarele Bucureştiului, BMB contribuie activ la îmbunătăţirea calităţii vieţii membrilor comunităţii.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.