Ziua Poliţiei Române, marcată la Ambasada României din Madrid

Ambasada României la Madrid a organizat, joi, un eveniment de diplomaţie publică pentru a marca cea de-a 201 aniversare a Poliţiei Române. Relaţiile bilaterale sunt stimulate de cooperarea excelentă dintre Ministerul de Interne român şi cel spaniol (Poliţia Naţională Spaniolă şi Poliţia Română; Garda Civilă Spaniolă şi Jandarmeria Română).

Cu această ocazie, Ambasadorul României în Regatul Spaniei, George Bologan, în prezenţa unor funcţionari de rang înalt din cadrul agenţiilor de aplicare a legii, reţeaua ataşaţilor de interne acreditaţi la Madrid şi reprezentanţi ai primăriei din Madrid, a înmânat mai multor ofiţeri ai Poliţiei Naţionale Spaniole şi ai Gărzii Civile decoraţii conferite de Ministerul Afacerilor Interne din România, în semn de apreciere pentru sprijinul constant şi necondiţionat acordat în activitatea de cooperare poliţienească.

Şeful misiunii diplomatice a subliniat: „Cu toţii aspirăm să trăim într-o Europă mai liberă, mai dezvoltată şi mai echitabilă şi, din acest motiv, este esenţial să avem forţe şi corpuri de securitate ale statului care, împreună, să facă faţă provocărilor cu care ne confruntăm”. Ambasadorul României a scos în evidenţă rolul cooperării poliţieneşti în securizarea frontierelor UE, a creşterii calităţii vieţii cetăţenilor, siguranţa aflându-se la baza piramidei lui Maslow. Pentru dezvoltarea industriei turismului, nivelul de siguranţă al unei ţări este un indicator în alegerea diferitelor destinaţii, rolul şi eficienţa colaborării instituţiilor de siguranţă şi ordine publică fiind mai mult decât precepţia de fiecare zi. George Bologan şi-a exprimat aprecierea şi recunoştinţa faţă de cei care în mod responsabil sunt un exemplu de virtuţi şi de dăruire în lupta cu fărădelegea.

La rândul său, Generalul Gregorio Perez Turiel, şeful Secretariatului de Cooperare Internaţională al Gărzii Civile, a declarat: „Cooperarea noastră internaţională la nivel bilateral şi multilateral pentru a combate ameninţările grave, complexe şi în continuă evoluţie la adresa societăţilor noastre este astăzi un exemplu de care putem fi mândri”. În mesajul transmis, a menţionat de asemenea că dezideratul României de aderare la spaţiul Schengen este legitim, cooperarea pentru siguranţa frontierelor fiind şi ea foarte bună.

În încheiere, reprezentanta Poliţiei Naţionale Spaniole, comisar principal, Alicia Malo Sanchez, a evidenţiat că „Ceea ce ne uneşte de colegii români nu este doar activitatea poliţienească de zi cu zi, ci faptul că avem o strategie comună, facem parte din mai multe grupuri de lucru în Uniunea Europeană, unde avem ocazia să arătăm experienţa statelor membre din sudul Europei. Suntem colegi, parteneri şi fraţi în multe dintre acţiuni”.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati