Zona din inima Capitalei unde traficul ar putea fi restricționat permanent

Autoritățile bucureștene vor să restricționeze traficul rutier dintr-o zonă importantă a Capitalei, pe care să o transforme în zonă pietonală.

Din toamnă, Piața George Enescu, Piața Revoluției și parcarea din fața Ministerului Afacerilor Interne vor deveni zone pietonale timp de câteva săptămâni. E un test pe care Primăria Capitalei îl propune bucureştenilor înainte de a decide dacă va restricţiona definitiv traficul rutier în zonă de la anul.

Potrivit proiectului pus în dezbatere publică, o parte din inima Capitalei ar putea fi străbătută doar la pas, fără mașini în trafic sau locuri de parcare.

Traficul se va modifica, atât pentru mașini cât și pentru mijloacele de transport în comun. 

Dacă proiectul va fi aprobat, centrul Bucureștiului s-ar putea umple de escavatoare. Sub zona pietonală va fi amenajată o parcare subterană de cel puțin 1000 de locuri.

  • „Se va escava toată piața în viitor, se va face o parcare subterană ca la Universitate, salvăm spațiul verde din spatele Palatului. Nu necesită expropieri, nu necesită absolut nimic, decât o escavație”, a declarat Stelian Bujduveanu, viceprimar Bucureşti, potrivit observatornews.Piața George Enescu,ro.

„Soluția pe care au propus-o experții în circulație este transformarea Bd. Ion Câmpineanu în patru benzi cu sens unic. Astăzi avem 2 benzi care circulă lărgind la 3 după ce treci de palat, eu cred că va fluidiza traficul în această zonă”, a declarat viceprimarul din Bucureşti.

După votul Consiliului General, va fi lansat un concurs de soluții în care arhitecții vor propune cel mai potrivit proiect pentru amenajarea Pieței Revoluției.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati