Zonele din București unde au scăzut prețurile la apartamentele cu două camere în ultimul an

În doar patru zone din București prețul mediu cerut de proprietari a scăzut față de anul trecut, arată o analiză Economica.net pe baza datelor portalului Anunțul.ro.

Circa 75.000 de euro era prețul mediu cerut al unui apartament cu două camere în București, aici fiind incluse și apartmentele noi, dar și cele vechi, arată datele portalului Anunțul.ro.

  • În majoritatea cartierelor din Capitală se găsesc apartamente mai scumpe decât anul trecut. De regulă, creșterile nu sunt de două cifre, decât în anumite zone. Totuși, avem și scăderi. În patru zone analizate prețurile sunt mai mici, scrie economica.net.

Cea mai mare scădere din ultimul an se poate observa pentru apartamentele din zona 13 Septembrie, acolo unde datele Anunțul.ro arată o scădere a prețurilor începând cu luna mai a acestui an. În noiembrie 2022, media cerută de proprietari a fost de 97.800 de euro.

Prețul mediu al apartamentelor cu două camere din zona Crângași-Giulești a avut o evoluție oscilantă anul acesta, cu scăderi urmate apoi de creșteri. Față de noiembrie 2021, prețul mediu cerut a scăzut în noiembrie 2022 cu 10%. Și apartamentele din zona Moșilor-Dacia au prețuri mai mici cu 9% față de acum un an.

O ușoară scădere, de 4% a fost observată și pentru locuințele cu două camere din zona Vitan. Deși de la începutul anului prețurile în această zonă au tot crescut, până spre un maxim de 95.000 de euro în iunie, treptat acestea s-au domolit și au început un trend de scădere în ultimele trei luni, astfel că în noiembrie media a fost de 78.200 de euro, față de 81.500 de euro cât se cereau în urmă cu un an.

La polul opus, cea mai consistentă creștere s-a observat pentru apartamentele din zona Ștefan cel Mare-Tei, acolo unde pretențiile proprietarilor s-au majorat cu 16%. În zonele 1 Mai și Băneasa prețurile cerute sunt cu 15% mai mari, iar în zona Universitate-Kogălniceanu sunt cu 14% mai mari.

În plus, în doar trei zone din București se mai găsesc locuințe unde prețul mediu este sub pragul psihiologic de 70.000 de euro. Este vorba de Berceni-Giurgiului, Drumul Taberei-Ghencea și Pantelimon.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati