Zonele din Ilfov în care se abandonează animale, monitorizate prin camere video

Consiliul Judeţean Ilfov va cumpăra şi instala un sistem de camere de supraveghere în localitatea Domneşti cu scopul diminuării ratei de abandon a animalelor.

Zece camere vor fi montate, atât pe drumurile judeţene care străbat localitatea, cât şi pe mai multe drumuri comunale, acolo unde s-a observat că apar multe animale peste noapte, în special câini.

În vederea implementării acestui proiect-pilot numit „Mai multă responsabilitate, mai puţină suferinţă”, Consiliul Judeţean Ilfov a aprobat, astăzi, în şedinţă, un protocol de colaborare cu Primăria Domneşti.

„Nu putem să aruncăm un suflet la colţ de stradă. Nu mai acceptăm acest comportament în Ilfov. Am mai spus-o şi o repet: este complet anormal să avem câini pe străzi. Îmi doresc în Ilfov o comunitate civilizată, cu oameni care au respect şi grijă faţă de animale”, a declarat Hubert Thuma, preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov.

La rândul lor, reprezentanţii primăriei pun la dispoziţie un spaţiu destinat monitorizării, dar şi personal care să asigure monitorizarea camerelor. De asemenea, se obligă să sesizeze Biroul Protecţia Animalelor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Ilfov atunci când constată un caz de abandon. Adrian Ghiţă, primar Domneşti: „Avem foarte mulţi câini pe străzi. Capturarea şi apoi eutanasia câinilor nu sunt soluţii demne de vremurile pe care le trăim. Trebuie să învăţăm împreună să ne responsabilizăm.”

Valoarea investiţiei este de 112.000 de lei cu tot cu TVA, iar banii provin din bugetul propriu al Consiliului Judeţean Ilfov. După o perioadă de cel puţin trei luni, se va face o analiză a efectelor. Dacă se constată că rata abandonului a scăzut considerabil, proiectul „Mai multă responsabilitate, mai puţină suferinţă” se va extinde la nivelul mai multor localităţi de pe raza judeţului Ilfov.

Acest proiect va fi gestionat de Biroul Protecţia Animalelor din cadrul Consiliului Judeţean Ilfov, departament recent înfiinţat. Hubert Thuma: „Vă propun un plan pe termen lung pentru îmbunătăţirea vieţii oamenilor şi animalelor, un plan care se bazează pe sterilizare şi adopţie.”

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati