1 milion de lei pentru susţinerea sportului în rândul copiilor din Sectorul 6. De mâine se depun proiectele de finanțare

0

Primăria Sectorului 6 dă startul Programului de finanţare „Sport şi Sănătate în Sectorul 6”. Începând de mâine, 20 aprilie, şi până pe 20 mai, ora 23:59, asociaţiile şi fundaţiile care activează în aceste domenii pot să depună cererile de finanţare în scopul accesării.

Cererile de finanţare se depun la Primăria Sectorului 6, Calea Plevnei 147-149, sau online pe adresa de email: fonduriexterne@primarie6.ro.

Programul este dedicat organizaţiilor non-guvernamentale ce au ca activitate educaţia sportivă pentru cei mici, dar şi ONG-urilor care activează în domeniul sănătăţii şi educaţiei anti-HIV.

Principiile de atribuire a contractelor de finanţare nerambursabilă, criteriile de eligibilitate a solicitanţilor, proiectelor şi cheltuielilor, procedura de depunere a cererilor de finanţare nerambursabilă, modalitatea de selecţie a proiectelor şi criteriile de evaluare sunt prevăzute în documentaţia de solicitare a finanţării nerambursabile, afişată pe site-ul oficial al instituţiei, accesând acest link.

70% din bani se vor duce către proiecte ce vizează sportul în echipă

Ghidul solicitantului, Regulamentul privind regimul finanţărilor nerambursabile alocate de la bugetul local al Sectorului 6 pentru activităţi nonprofit de interes local şi formularele (Anexe) necesare, în vederea acordării de finanţări nerambursabile, se pot descărca de pe site-ul Primăriei Sectorului 6, începând cu data de 20.04.2022.

Potrivit sursei citate, valoarea programului se ridică la 1 milion de lei pentru anul 2022, din care:

* 70% din buget va fi alocat creşterii atractivităţii educaţiei fizice şi a sporturilor de echipă;
* 30% vor fi folosiţi pentru derularea campaniilor de informare ce vizează promovarea unor comportamente preventive şi combaterea formelor de discriminare şi conştientizare a adolescenţilor şi tinerilor cu privire la HIV/ SIDA.

De asemenea, pe lângă sumele nerambursabile primite de la Primăria Sectorului 6, câştigătorii proiectelor ce vor fi implementate vor trebui să participe cu o contribuţie proprie de minimum 10% din valoarea totală a finanţării.

Anul trecut, au avut loc consultări publice la care au participat peste 25 de organizaţii non-guvernamentale din domeniile de interes, iar punctele de vedere şi ideile lor se reflectă în acest proiect.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Exit mobile version