20 de personalități ale societății civile protestează la Ministerul Educației și îi cer demisia ministrului Sorin Cîmpeanu acuzat de plagiat

Este protest la Ministerul Educației, unde în jur de 20 de persoane cer demisia lui Sorin Cîmpeanu în urma anchetei jurnalistice care arată că acesta a plagiat un curs universitar și acum încearcă amnistierea plagiatelor prin propriul proiect de lege a educației, transmite Edupedu.ro.

Printre cei prezenți în această dimineață în fața Ministerului se află Cristian Preda, decanul Facultății de Științe Politice a Universității din București, Lidia Bodea, directorul general al Editurii Humanitas, Oana Gheorghiu cofondatoarea Asociației Dăruiește Viață, regizorul Tudor Giurgiu.

Cristian Preda, decanul Facultății de Științe Politice a Universității din București (FSPUB), a anunțat marți că pe 3 octombrie, când începe anul universitar, va intra în grevă japoneză, fiind „inacceptabil să avem un ministru care a plagiat și care-i apără pe plagiatori”.

Într-o anchetă publicată pe PressOne, Emilia Șercan l-a acuzat pe Sorin Cîmpeanu că „a plagiat în 2006, ca universitar, iar în 2022, ca ministru, încearcă să-și amnistieze plagiatul”.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati