23 de șoferi au rămas, noaptea trecută, fără permise de conducere în București

Polițiștii de la Brigada Rutieră au acționat noaptea trecută pe arterele din Capitală pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță rutieră, combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive, respectiv sancționarea conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză stabilit pe sectorul de drum pe care circulă. 

Cu ocazia activităților de control desfășurate, polițiștii rutieri au aplicat 91 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 54.000 de lei și au constatat 6 infracțiuni la regimul circulației rutiere, după cum urmează:

○ 4 pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice;

○ 2 pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influența substanțelor psihoactive.

 De asemenea au fost reținute 23 de permise de conducere după cum urmează:

○ 6 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice (contravenție);

○ 6 pentru infracțiuni la regimul rutier;

○ 9 pentru depășirea regimului legal de viteză cu peste 50km/h;

○ 2 pentru nerespectarea culorii roșii a semaforului electric.

 Au fost reținute 3 certificate de înmatriculare, pentru deficiențe tehnice constatate.

Exemple:

1. Un bărbat în vârstă de 25 de ani a condus un autovehicul pe o stradă din sectorul 3 sub influența substanțelor psihoactive. 

Persoana în cauză  a fost  condusă la sediul I.N.M.L. în vederea recoltării de probe biologice, iar în cauză a  fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute și pedepsite de art. 336 alin. 2 din Codul Penal.  

2. Un bărbat în vârstă de 37 de ani a condus un autovehicul pe o stradă din sectorul 5 sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 1.01 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Persoana în cauză a fost  condusă la sediul I.N.M.L. în vederea recoltării de probe biologice, iar în cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute și pedepsite de art. 336 alin. 1 din Codul Penal.  

 3. Un tânăr în vârstă de 20 de ani a condus un autovehicul cu viteza de 164 km/h pe un sector de drum unde limita de viteză era de 60 km/h.

Persoana în cauză a fost sancționată cu amendă în cuantum de 2900 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă 90 zile.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati