24.000 de poliţişti, jandarmi şi pompieri vor acţiona, zilnic, în perioada minivacanţei

0
272
Scandal uriaș între Poliție și un șofer drogat.
Scandal uriaș între Poliție și un șofer drogat.

Aproape 24.000 de poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră şi pompieri vor fi de serviciu zilnic, în minivacanţa din perioada următoare, suplimentar faţă de efectivele obişnuite ale Ministerului Afacerilor Interne (MAI), a anunţat, miercuri, purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

În atenţie vor fi locurile unde se preconizează prezenţa unui număr mare de persoane, precum staţiuni montane, târguri, pieţe, baruri, cluburi şi spaţii de organizare a unor evenimente publice.

„În această minivacanţă, vor fi organizate 316 evenimente publice de amploare, cele mai semnificative fiind deschiderea Târgului de Crăciun din municipiul Bucureşti, unde se aşteaptă aproximativ 60.000 de persoane, şi paradele organizate de Ziua Naţională în Capitală şi în municipiul Alba Iulia, la care sunt aşteptaţi zeci de mii de oameni”, a declarat Dajbog, potrivit Agerpres.

Pe 1 decembrie vor fi organizate parade în aproximativ 80 de oraşe, cele mai importante din punct de vedere al numărului de participanţi, în afară de cele din Bucureşti şi Alba Iulia, fiind cele din Cluj-Napoca, Galaţi şi Timişoara.

La parada din Capitală vor participa aproximativ 400 de studenţi ai Academiei de Poliţie şi angajaţi ai MAI, cu 40 de mijloace tehnice, precum autospeciale, motociclete, maşini de pompieri şi aeronave.

„Aşa cum v-am obişnuit în blocul de paradă al MAI sunt incluse şi mijloace tehnice care nu au mai fost văzute la defilarea de Ziua Naţională printre care maşini de intervenţie la incendii de proporţii, unul dintre cele mai noi avioane aero-medicale ale Inspectoratului General de Aviaţie şi celebrele elicoptere Black Hawk, configurate pentru misiuni de salvare”, a spus Monica Dajbog.

Ea a amintit că, pentru a permite organizarea în condiţii de siguranţă a defilării din Capitală, vor fi impuse restricţii rutiere pe arterele care converg spre Piaţa Arcul de Triumf, de dimineaţă şi până la ora 14,30. Aproximativ 250 de poliţişti rutieri vor fi prezenţi pentru a asigura fluidizarea traficului, dacă se vor produce aglomerări, şi pentru a îndruma conducătorii auto spre cele mai potrivite rute ocolitoare.

După încheierea paradei, bucureştenii sunt invitaţi să viziteze expoziţia care va fi organizată pe Şoseaua Kiseleff, între Piaţa Arcului de Triumf şi Casa Presei, unde vor fi prezentate elemente de tehnică din dotarea mai multor structuri.

„Având în vedere că, în mod, tradiţional, mulţi cetăţeni aleg să petreacă minivacanţa departe de domiciliu, Poliţia a suplimentat echipajele rutiere pe cele mai solicitate drumuri pentru a asigura fluenţa traficului şi pentru a preveni producerea unor accidente grave de circulaţie. Atât pe timpul zilei, cât şi pe parcursul nopţii, poliţiştii rutieri vor organiza acţiuni în trafic pentru depistarea şoferilor care nu respectă viteza legală sau se urcă la volan după ce au consumat alcool ori substanţe interzise”, a mai transmis Monica Dajbog.

Echipajele de la sol pot solicita sprijinul Inspectoratului General de Aviaţie pentru monitorizarea drumurilor şi identificarea situaţiilor de risc astfel încât poliţiştii să poată interveni rapid.

În zonele de munte, cei care întâmpină probleme pot apela la cei aproximativ 200 de jandarmi montani care vor fi zilnic de serviciu.

„Recomandăm turiştilor să aleagă doar trasee marcate şi potrivite cu nivelul lor de experienţă. Nu vă aventuraţi pe munte fără echipament corespunzător sau când condiţiile meteo sunt nefavorabile ori există risc de avalanşă”, a afirmat Dajbog.

Vor fi pregătite să sprijine misiunile de intervenţie 12 elicoptere ale Inspectoratului General de Aviaţie.

Deoarece în această perioadă valorile de trafic în punctele de trecere a graniţei sunt crescute, se recomandă consultarea aplicaţiei traficonline.ro înainte de a pleca la drum, pentru a putea configura un traseu printr-un punct de frontieră mai puţin aglomerat.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.