284 de studenți, beneficiari ai proiectului „Student activ – Profesionist de succes – PRO-ACTIV 2020!” al Universității din București

Universitatea din București, în parteneriat cu Agenția Națională a Funcționarilor Publici și companiile Wilshire Business House S.R.L. și Business Inventive Zone SRL, anunță lansarea proiectului „Student activ – Profesionist de succes – PRO-ACTIV 2020!”.

Adresat studenților, programul urmărește dezvoltarea competențelor și aptitudinilor profesionale în rândul tinerilor care studiază, pentru ca tranziția de la mediul educațional către piața muncii să fie una facilă.

Astfel, obiectivul general al proiectului este consolidarea și dezvoltarea a nouă parteneriate cu diverși angajatori.

În cadrul proiectului, 284 de studenți din cadrul domeniilor economic și administrație publică vor fi timp de 24 de luni beneficiarii unui sistem integrat, intensiv și coerent de servicii de consiliere și orientare profesională. Aceștia vor urma stagii de pregătire practică prin intermediul cărora vor intra în contact direct cu un mediu de lucru profesionist, acumulând informații cu caracter transversal legate de fluxurile de lucru dintr-o companie. La finalul perioadei de implementare, partenerii proiectului au ca scop facilitarea inserției pe piața muncii a unui număr de 106 studenți.

O altă direcție de intervenție a proiectului este dezvoltarea competențelor studenților, prin intermediul stagiilor de practică, și stimularea implicării angajatorilor în acest demers. Va fi organizată o campanie de conștientizare privind importanța participării studenților la stagii de practică derulată cu implicarea actorilor locali cu un grad ridicat de relevanță, actori locali angrenați precum unități școlare, ONG- uri, instituții publice, agenți economici. În decursul celor doi ani, studenții incluși în grupul țintă, precum și invitați din mediul de afaceri, vor participa la trei workshop-uri de dezvoltare personală, prin intermediul cărora va fi creată o punte între mediul angajatorilor și cel universitar, cu scopul facilitării inserției tinerilor într-un mediu de lucru.

Totodată, partenerii implicați în acest proiect vor organiza 19 concursuri pentru stimularea studenților cu cele mai bune performanțe în cadrul programelor de practică derulate și acordarea a 95 de premii.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati