4 ani de la 10 august 2018. Se anunță protest în Piața Victoriei din Capitală

Se împlinesc patru ani de la protestul din 10 august 2018, când sute de oameni au fost răniți în Piața Victoriei din București, potrivit stirileprotv.ro.

Cu această ocazie, mai multe ONG-uri vor organiza un protest, în Piața Victoriei, din București.

Protestul este organizat de 10 ONG-uri și va începe la ora 18:00.

“Au trecut 4 ani de când manifestația pașnică din 10 august 2018 – Piața Victoriei a fost spulberată cu violență de către autoritățile statului, cu ajutorul Jandarmeriei Române, încălcând drepturile cetățenilor care își manifestau în stradă nemulțumirea cu privire la modificările legislative din domeniul Justiției.Diasporenii veniți să protesteze în țară au fost tratați de către statul român cu gaze, bastoane, calomnii și manipulările de la televizor”, scriu organizatorii pe pagina evenimentului „Vrem dreptate pentru 10 August! #4ani”.

Reprezentanții ONG-urilor amintesc că “Sebastian Cucoș, Cătălin Sindile, Laurențiu Cazan, șefii Jandarmeriei care au executat represaliile, cât și colonelul Paraschiv – “dirijorul”- nu au fost pedepsiți pentru violențele pe care le-au săvârșit în stradă” și că lui Carmen Dan, ministrul de Interne din acel moment, “nu i-a fost atribuită nicio pedeapsă pentru folosirea Jandarmeriei ca armă în razboiul pe care îl purta puterea cu protestatarii”.

“Legatura cu Liviu Dragnea nici măcar nu a fost stabilită de către anchetatori. Procurorul Doru Stoica, cel care a clasat dosarul, a restituit telefoanele părților implicate fără să facă o percheziție informatică. Efectul acțiunii sale poate duce la neclaritatea probelor rămase și la soluționarea cazului superficial, fără ca vinovații să fie pedepsiți în conformitate cu actele lor. Giorgiana Hosu, fosta șefă DIICOT, cea care a instrumentat cu rea voință dosarul #10august, astfel încât acesta a fost clasat, s-a pensionat la vârsta de 49 de ani”, mai scriu ei.

Reprezentanții ONG-urile mai spun că ies în stradă „să cerem pedepsirea vinovaților pentru represaliile din 10 august 2018, printr-o anchetă corectă, reală, în spiritul și litera legii și care să aibă o durată rezonabilă de timp”.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati