42 de clădiri din Sectorul 5 unde funcționează unități de învățământ nu au autorizaţii și avize ISU

În Sectorul 5 există 54 de unităţi de învăţământ, care funcţionează în 80 de clădiri. Dintre acestea, doar 3 unităţi deţin autorizaţie ISU. Alte 13 clădiri deţin aviz de securitate la incendiu şi pentru a obţine autorizaţia, este necesară efectuarea lucrărilor menţionate în avizul de specialitate de la ISU. 42 de clădiri, dintre care 8 săli de sport, nu au nici autorizaţie, nici aviz, deşi există obligaţia legală de a le obţine. Totodată, 4 imobile care aparţin unităţilor de învăţământ sunt în curs de avizare.

Deşi cele 13 avize au fost obţinute în perioada 2017-2020, nici până în prezent nu au fost executate lucrările în totalitate, astfel încât să poată fi obţinută autorizaţia de securitate la incendiu. Până acum, Primăria Sectorului 5 nu a considerat autorizaţiile ca fiind o prioritate şi nu a alocat fondurile necesare pentru implementarea cerinţelor ISU.

De asemenea, în perioada 2010-2012, au fost reabilitate 20 de clădiri prin Programul de Reabilitare a Infrastructurii Educaţionale din Bucureşti din fondurile Băncii Europene de Investiţii, derulat de Primăria Muncipiului Bucureşti. Cu toate acestea, deşi pentru execuţia lucrărilor a fost obţinut aviz ISU, nici până în prezent nu a fost obţinută autorizaţia de securitate la incendiu.

Primăria Sectorului 5 spune că va evalua situaţia unităţilor de învăţământ şi va întreprinde de urgenţă demersurile necesare pentru obţinerea autorizaţiilor ISU, pentru ca siguranţa elevilor şi a cadrelor didactice să nu fie pusă în pericol.

În perioada imediat următoare, se va supune aprobării Consiliului Local o hotărâre pentru a asigura fondurile necesare implementării lucrărilor în vederea respectării măsurilor de securitate la incendiu.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati