Managerul de la „Marius Nasta”, Beatrice Mahler: „Unitatea mobilă funcționează deocamdată fără pacienți”

Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, a menționat că în urma incidentului produs la unitatea de terapie intensivă mobilă, aceasta funcționează, deocamdată, fără pacienți. De asemenea, o mașină de pompieri se asigură cel puțin până marți dimineața că nu vor apărea alte probleme.

„În acest moment unitatea mobilă funcționează fără pacienți. O mașină de pompieri este în curtea Institutului să supravegheze că nu apar alte incidente și o să vedem mâine (marți – n.r.), din nou, împreună cu echipele ISU, concluziile celor 24 de ore de supraveghere”, a explicat Beatrice Mahler, la Digi24.

O degajare de fum la unitatea mobilă ATI a dus la alertarea echipelor de intervenție

O mobilizare masivă a forțelor de intervenție – mașini de pompieri, ambulanțe, SMURD – a avut loc duminică seara la Institutul „Marius Nasta” din Capitală, unitate COVID, unde alerta a fost dată la ora 22:22 de personalul medical, care a văzut o flamă urmată de fum la unitatea mobilă ATI din curtea spitalului.

Incidentul nu s-a soldat cu un incendiu, nimeni nu a fost rănit și pacienții au fost mutați în spital. În unitatea mobilă erau 7 pacienți, dintre care 5 intubați. Nu au fost răniți și sunt în stare stabilă. Aceștia au fost relocați în clădirea institutului, nu a fost nevoie să fie transferați în alte spitale.

Au intervenit opt autospeciale de stingere și opt echipaje SMURD.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati