Asociația Metrou Ușor: Tramvaie STB suspendate degeaba. Lucrările nu au început nici după o săptămână pe Vasile Milea

Chiar dacă STB a suspendat încă de acum o săptămână tramvaiele pe Bulevardul Vasile Milea, lucrările nu au început nici măcar acum. Asociația Metrou Ușor a prezentat situația la zi după ce a fost la fața locului.

Pe 25 mai, circulația tramvaielor pe Bulevardul General Vasile Milea a fost suspendată, pentru a preda amplasamentul liniei de tramvai către constructori, în perspectiva reabilitării acesteia, însă lucrările nu au început, transmite Asociația Metrou Ușor într-o postare pe Facebook.

Circulația întreruptă de STB pe un traseu vital al Capitalei

Prin urmare a fost întreruptă circulația tramvaielor pe inelul central al capitalei, un traseu vital pentru mobilitatea Bucureștiului. Linia navetă de autobuze face cu greu față, fiind mai mult blocată în trafic, astfel că aglomerația din zonă a crescut simțitor, mai spun experții în transporturi, care atrag totuși atenția că este vorba de un rău necesar.

Asociatia Metrou Usor

„Putem înțelege că vorbim de un rău necesar: Bd. Vasile Milea este ultimul tronson nemodernizat de pe inelul central. Însă, la o săptămână de la închiderea circulației nu vedem nici urmă de șantier, fapt ce ridică semne de întrebare cu privire la logica suspendării tramvaielor la data menționată anterior. Decizia de a opri circulația tramvaielor fără a demara imediat lucrările este inacceptabilă. Este cu atât mai absurd cu cât modificările de trasee au fost anunțate prea târziu, cu doar două zile înainte, astfel că în primele zile de la suspendarea circulației, mulți călători încă așteptau tramvaiele în stație.

Remarcăm, totuși, un aspect pozitiv – ADTPBI a utilizat, pentru prima oară în București, hărți pentru vizualizarea devierilor. Un detaliu minor, dar foarte util pentru buna înțelegere a situației din teren, precum și un pas înainte în ceea ce privește o mai bună informare a călătorilor cu privire la devieri, indiferent de durata lor”, a mai explicat Asociația Metrou Ușor.

Ce se întâmplă cu lucrările

Revenind la situația lucrării, disconfortul pasagerilor de pe inelul central al capitalei – cel mai important inel de circulație – ar putea fi prelungit chiar și după demararea formală a lucrărilor, iar legături majore de tramvai ar putea rămâne suspendate nepermis de mult.

Termenul de execuție este de 12 luni, un termen halucinant pentru modernizarea unui tronson de 1km.

Asociația Metrou Ușor cere demararea lucrărilor de urgență

Asociația „Metrou Ușor” solicită pe această cale demararea imediată a lucrărilor de modernizare a Bd. Vasile Milea și mobilizarea adecvată pentru finalizarea lucrărilor în timp util a STB. Orice zi întârziată în care nici nu se lucrează, dar nici tramvaiele nu circulă, reprezintă un disconfort inacceptabil, mai spun aceștia.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati