Ministerul Sănătății poate să preia din stocurile UNIFARM ventilatoare și concentratoare de oxigen

Comitetul Național pentru Situaţii de Urgență a decis vineri abilitarea Ministerului Sănătății de a transfera urgent, pentru a putea fi folosite în spitale, 396 de ventilatoare fixe și mobile și 20 de concentratoare de oxigen din depozitele UNIFARM.

Hotărârea vine la o zi după ce Unifarm a atras atenția că, în plin val 4 al pandemiei, în care spitalele sunt sufocate de pacienți cu COVID, 390 de ventilatoare, 27 de milioane de măști și alte materiale sanitare în valoare de 650 de milioane de lei achiziționate în criza COVID sunt blocate în depozitele companiei de stat.

”Se abilitează Ministerul Sănătăţii, în calitatea de autoritate publică prin care statul îşi exercită drepturile şi obligaţiile decurgând din calitatea de acţionar unic al C.N. Unifarm S.A, să dispună măsurile necesare pentru transmiterea în folosinţă gratuită, de urgenţă, a unui număr de 396 ventilatoare fixe şi mobile şi 20 de concentratoare către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă prin Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă”, a decis vineri Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă prin Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă preia temporar în folosinţă gratuită, la stocurile de urgenţă medicală, echipamentele medicale prevăzute şi asigură distribuirea acestora către unităţile sanitare în funcţie de nevoile identificate.

Echipamentele medicale vor fi transferate ulterior, în condiţiile legii, în proprietatea Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă prin Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, la stocurile de urgenţă medicală.

Remedierea eventualelor daune sau defecţiuni ale echipamentelor medicale va fi realizată de către unităţile sanitare beneficiare.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati