A fost semnat protocolul pentru inițierea proiectului „Şcoala Profesională Metropolitană în sistem dual din Bucureşti-Ilfov”

A fost semnat miercuri Protocolul de cooperare în vederea iniţierii, finanţării şi derulării proiectului „Şcoala Profesională Metropolitană în sistem dual din Bucureşti-Ilfov”.

Documentul a fost semnat de primarul general, Nicuşor Dan, preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, Hubert Thuma, inspectorul general scolar al Municipiului Bucureşti, Mihaela Ştefan, şi inspectorul general scolar al judeţului Ilfov, Adriana Stoica.

Colaborarea dintre cele 4 instituţii are ca scop creşterea performanţei în pregătirea resursei umane calificate la nivelul regiunii Bucureşti – Ilfov şi satisfacerea nevoii de muncitori calificaţi în acord cu solicitările de pe piaţa muncii.

Nicuşor Dan:

„Am semnat azi protocolul de cooperare pentru crearea şi finanţarea proiectului ‘Şcoala Profesională Metropolitană în sistem dual din Bucureşti-Ilfov’. Primăria Capitalei intră astfel în parteneriat cu Consiliul Judeţean Ilfov, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Ilfov pentru a extinde sprijinul pe care-l oferă elevilor în alegerea meseriei potrivite. Vom dezvolta în cadrul proiectului colaborarea cu companiile private care au nevoie de angajaţi, vom crea centre de informare şi consiliere pentru elevi şi părinţi, vom identifica nevoile de formare pentru forţă de muncă şi vom adapta efortul educaţional în sensul cerut de piaţa muncii. Cererea de meseriaşi buni este şi va fi în continuare ridicată; rămâne deci să contribuim la pregătirea unei oferte adecvate”.

Hubert Thuma:

„Acest protocol înseamnă acţiuni comune pentru învăţământul dual. Ne dorim să avem puncte de informare în şcoli, de exemplu, să mobilizăm cât mai multe autorităţi în susţinerea acestui tip de învăţământ şi să îmbunătăţim sistemul, inclusiv prin schimbarea legislaţiei. Vrem să perfomăm în pregătirea resursei umane calificate, în condiţiile în care ne confruntăm cu lipsa forţei de muncă”.

Proiectul „Şcoala Profesională Metropolitană în sistem dual” se adresează elevilor de gimnaziu care se pregătesc de admitere în clasa a-IX-a, iar, începând cu anul şcolar 2022-2023, sesiunile de informare referitoare la învăţământul dual vor fi realizate începând cu clasa a V-a, prin PROEDUS.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati