Administraţia Parcul Natural Văcăreşti, după incendiul din 8 februarie: ”Revizuim şi îmbunătăţim protocoalele de intervenţie în caz de incendii”

1
68
Foto: Facebook / Administrația Parcul Natural Văcărești

Administraţia Parcul Natural Văcăreşti a precizat, vineri, referitor la incendiul care a afectat şase hectare de teren din aria protejată, că nu are atribuţii directe în stingerea incendiilor, adăugând că regretă ”profund impactul pe care acest incident îl are asupra biodiversităţii”. 

Administraţia Parcul Natural Văcăreşti, în calitate de administrator al Parcului Natural Văcăreşti, a transmis, vineri, precizări referitoare la incendiul de vegetaţie de joi, precum şi măsurile imediate care au fost luate.

”În după-amiaza zilei de 8 februarie, ora 14.30 personalul nostru de pază a identificat un incendiu de vegetaţie în zona de nord-vest a parcului. În ciuda faptului că Parcul Natural Văcăreşti este o arie protejată cu o biodiversitate deosebită şi o suprafaţă extinsă de 180 de hectare, instituţia noastră nu deţine atribuţii directe în ceea ce priveşte intervenţiile de stingere a incendiilor”, a arătat sursa citată.

Administraţia Parcului a adăugat că, potrivit procedurilor de urgenţă stabilite, a fost anunţat ISU despre incendiu.

”Înţelegem şi regretăm profund impactul pe care acest incident îl are asupra biodiversităţii din Parcul Natural Văcăreşti şi asigurăm publicul de angajamentul nostru ferm pentru restaurarea şi protejarea acestei arii naturale protejate. De asemenea, dorim să mulţumim echipajelor de pompieri şi tuturor celor implicaţi în eforturile de stingere a incendiului pentru dedicarea lor”, a arătat aceasta.

Totodată, Administraţia Parcului Văcăreşti a precizat că ”va colabora strâns cu autorităţile locale şi naţionale pentru a revizui şi îmbunătăţi protocoalele de intervenţie în caz de incendii şi pentru a implementa strategii eficiente de prevenire a acestora în viitor”.

”De asemenea, vom contribui cu toate informaţiile deţinute la cercetarea cauzelor care au condus la acest incident, pentru a preveni repetarea unor astfel de evenimente. Administraţia Parcul Natural Văcăreşti este profund dedicată protejării Parcului Natural Văcăreşti şi a biodiversităţii sale. În acest moment dificil, ne reînnoim angajamentul faţă de conservarea acestui patrimoniu natural şi vom lucra neîncetat pentru a asigura siguranţa şi integritatea sa”, a mai arătat sursa citată.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.