Administratorul firmei care a vândut 1,2 milioane de măşti neconforme către Unifarm, urmărit penal

O firmă şi administratorul acesteia sunt urmăriţi penal pentru înşelăciune, fiind acuzaţi că în primăvara anului trecut au încheiat un contract prin care se obligau să livreze măşti medicale către Unifarm, însă au livrat măşti de proastă calitate, în cantitate mult mai mică decât cea contractată, iar măştile, pentru care a fost emisă şi o alertă la nivel european, au ajuns la personalul medical din spitale COVID-19.

Cinci percheziţii domiciliare s-au desfăşurat miercuri dimineaţă în Bucureşti şi în Ilfov în legătură cu acest dosar, iar fostul director al Unifarm Adrian Ionel, acuzat de DNA la sfârşitul anului trecut că a încheiat un contract pentru 1,5 milioane de măşti cu o firmă neautorizată şi a plătit un avans de 3,5 milioane de lei, dar şi reprezentanta firmei, au fost audiaţi scrie news.ro.

Fostul director Unifarm Adrian Ionel şi Amalia Cristea, reprezentantul firmei care a furnizat măştile, chemați la audieri.

Amalia Cristea este administratorul Ducos Trading SRL, firmă despre care Libertatea.ro relata anul trecut că a importat 1,2 milioane de măşti periculoase din China şi le-a vândut, fără licitaţie, către Unifarm, compania Ministerului Sănătăţii. Unifarm le-a distribuit către 113 spitale din ţară, însă ulterior le-a retras.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati