AEP, despre alegerile locale: Nu crește riscul de infectare, dacă sunt respectate regulile/ Prezența la vot va fi în medie de 50%

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Constantin-Florin Mituleţu-Buică, a declarat că, în condiţiile în care toţi participanţii la evenimentele electorale vor respecta regulile, nu ar trebui să existe o creştere a riscului de răspândire a noului coronavirus, într-un interviu acordat Agerpres, estimând o prezenţă la vot de aproximativ 50%.

”(…) dacă regulile sunt respectate de către toţi participanţii la evenimentele electorale… Şi vorbim, o dată, de campania electorală – dacă reprezentanţii partidelor vor purta măşti, se vor dezinfecta în continuu, pentru a nu răspândi acest virus, iar cetăţenii, de partea cealaltă, vor purta măşti la evenimentele electorale sau în contactul cu reprezentanţii partidelor, cu candidaţii. Sunt de aceeaşi părere, că nu ar trebui să se răspândească acest virus. Inclusiv Institutul Naţional de Sănătate Publică şi Ministerul Sănătăţii au susţinut acelaşi lucru. Vorbind şi despre măsurile din ziua votului, la fel: dacă atât cetăţenii care se prezintă la vot, cât şi ceilalţi participanţi, membrii birourilor electorale, vor respecta toate regulile pe care le-am stabilit şi le vom stabili în continuare pentru aceste alegeri, lucrurile nu ar trebui să ducă la o creştere a riscului de răspândire a pandemiei”, a declarat preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Constantin-Florin Mituleţu-Buică, potrivit Agerpres.

Președintele AEP a afirmat că prezența la vot va fi de aproximativ  50%, cum a fost şi în 2016.

”În primul rând, sunt convins că lucrurile se vor desfăşura normal, că cetăţenii vor înţelege acest risc de răspândire (…) Dar să nu uităm că în 6 decembrie vom avea alte alegeri şi dacă aceste alegeri nu vor ieşi în condiţii optime, după acest proces electoral, cu siguranţă se vor ridica probleme cu cel de-al doilea proces electoral. De pe 7 septembrie trebuie să intrăm în calendar pentru alegerile parlamentare din acest an şi trebuie să fim pregătiţi. Deci este un test pentru noi, pentru alegerile parlamentare, acest scrutin”, a adăugat președintele AEP.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati