AJOFM Ilfov a organizat Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenți

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Ilfov a organizat vineri, începând cu ora 09:00, în incinta Colegiului Economic Viilor din Bucureşti, Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenţi.

La acest eveniment au participat un număr de 32 de agenţi economici cu o ofertă de 945 de locuri de muncă. Principalele meserii oferite sunt: 259 agent de securitate, 126 paznic, 60 zidari, 37 stivuitor, 32 încărcător / descărcător, 31 lucrător comercial, etc.

Numărul persoanelor participante a fost 296 dintre acestea, au fost selectate, în vederea încadrării, un număr de 4 persoane.

Cele mai multe locuri de muncă oferite au fost pentru persoanele cu studii medii, muncitorii calificaţi şi pentru muncitori necalificaţi 926.

Pentru persoane cu studii superioare au fost oferite 19 de posturi.

Totodată, a fost organizat un punct de informare şi consiliere profesională, precum şi un punct de informare cu privire la posibilităţile de reconversie profesională. Participanţii au avut astfel posibilitatea de a identifica mai uşor locul de muncă potrivit pregătirii lor profesionale sau cursul de calificare / recalificare / specializare / perfecţionare dorit.

În cadrul Bursei Locurilor de Munca pentru Absolvenţi s-a amenajat un atelier pentru instruire în tehnici de căutare loc de muncă (conceperea unui CV european, a unei scrisori de intenţie, prezentarea la un interviu) participând un număr de 39 de tineri din liceele ilfovene precum şi 15 persoane private de libertate de la Penitenciarul Bucureşti – Jilava.

La acest eveniment au participat şi reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului Judeţului Ilfov, Consiliului Judeţean Ilfov, Agenţiei Naţionale de Ocuparea Forţei de Muncă, şi membrii Consiliului Consultativ al A.J.O.F.M. Ilfov.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati