Alertă alimentară! Mere ceruite într-un hipermarket din Capitală. APC cere retragerea de pe piaţă a lotului

Asociaţia Pro Consumatori cere retragerea de pe piaţă a unui soi de mere, vândute într-un hipermarket din Capitală, la care s-a constatat că sunt acoperite cu un strat de ceară ce nu poate fi identificat. Ceara de pe fructe, spun specialiştii, poate provoca alergii puternice în cazul persoanelor mai sensibile.

Reprezentanţii Asociaţiei Pro Consumatori susţin că au descoperit mere ceruite în raionul cu fructe al unui hipermarket din Capitală. Merele, importate din Italia, costă 9,99 lei/kg, fac parte din soiul Red Delicious şi erau acoperite cu un strat subţire de ceară, de a cărei provenienţă nu ştie nimeni nimic, potrivit Antena3.ro.

Pe eticheta ambalajului colectiv, adică pe lada în care erau ţinute merele, s-a identificat menţiunea “produce ceruite”, spun reprezentanţii APC. Nu se specifică însă ce tip de ceară este, dacă este comestibilă sau nu.

„Prin răzuirea unui măr din lotul respectiv cu o lamă de cuţit s-a constatat existenţa ceruirii, fără a se putea identifica tipul de ceară, acest lucru fiind posibil doar printr-o analiză de laborator, operaţie care nu mai este posibilă în următoarele 5 zile”, spun cei de la Asociaţia Pro Consumatori.

APC cere retragerea de pe piaţă a lotului de mere ceruite

Reprezentanţii APC fac trimitere, pe site-ul asociaţiei, către o carte de specialitate unde se specifică faptul că ceara de pe fructe poate fi extrem de periculoasă pentru organism, chiar cancerigenă.

„Solicităm în mod public retragerea de la vânzare a lotului respectiv până la clarificarea tipului de ceară folosit pentru acest soi de mere în vederea menţionării pe eticheta acestuia pentru ca fiecare consumator de astfel de mere să poată lua decizii de achiziţionare în cunoştintă de cauză”, spun reprezentanţii Asociaţiei.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati