Alexandru Arșinel, maestrul scenei românești de comedie, a împlinit 83 de ani

Sâmbătă, 4 iunie 2022, maestrul scenei românești de comedie Alexandru Arșinel a împlinit respectabila vârstă de 83 de ani.

“Apreciat de generații întregi de români, actorul Alexandru Arșinel a ajuns astăzi la o vârstă memorabilă, după o carieră impresionantă în care a reprezentat cu demnitate tagma artiștilor, dar și propriul popor, în aplauzele căruia a găsit mereu puterea să continue.

Actor de teatru și film, sărbătoritul acestei zile ne-a inspirat și ne-a adus zâmbetul pe buze în nenumărate emisiuni de divertisment (radio și TV), dar mai ales pe scenele teatrului românesc, rămânând mereu aproape de inimile românilor din țară și din Diaspora.

Multă sănătate, Maestre, liniște și putere de a trece cu speranță și înțelepciune peste toate momentele grele!”, este mesajul transmis de Ministerul Culturii pe Facebook.

Alexandru Arșinel s-a născut la 4 iunie 1939, în Dolhasca, localitatea devenind deja celebră după ce a fost evocată de artist în multe dintre momentele sale comice. A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică în 1962, la clasa profesorilor Irina Răchițeanu Șirianu și Ion Olteanu. În anul 1978, începe să joace împreună cu Stela Popescu, în spectacolele Teatrului „Tănase” de la Grădina Boema, pe savuroasele texte ale lui Mihai Maximilian. Este anul în care ia naștere unul dintre cele mai de succes cupluri umoristice care au existat pe scena românească. De altfel, în anul 2010, spectacolul „Aplauze, aplauze” a marcat împlinirea a 30 de ani de activitate a cuplului Stela Popescu – Alexandru Arşinel.

A primit Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor, Categoria D – „Arta Spectacolului”, „în semn de apreciere a întregii activități și pentru dăruirea și talentul interpretativ pus în slujba artei scenice și a spectacolului” și este cetățean de onoare al Capitalei și al orașului Dolhasca.

 

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati