Alexandru Rafila: E grav dacă va continua creşterea numărului cazurilor de coronavirus

Medicul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, a făcut noi declaraţii, la România TV, cu privire la recordul de cazuri noi de COVID. Numărul mare de infectări e cauzat de începerea şcolilor şi intensificarea diverselor activităţi, spune Rafila.

„E o situaţie îngrijorătoare. Dacă era o singură zi cu multe cazuri era alta situaţia. Eu aştept să văd dacă aceste cifre mari se repetă şi în zilele următoare sau dacă intrăm într-o zonă de stabilitate. Eu corelez aceste cifre cu începerea şcolilor. S-au intensificat mult diverse activităţi, transportul. Dacă impactul e acesta, e o situaţie, dar dacă va continua creşterea e grav”, a spus Rafila.

Rafila a comentat şi afirmaţia medicului Virgil Musta, care spunea că vom ajunge să murim acasă de COVID. „E o viziune tragică generată probabil de ceea ce vede dânsul la spital în Timişoara şi probabil se gândeşte şi la situaţia din Spania şi Italia. Dacă începem să ne gândim rapid cum gestionăm situaţia, dăm speranţe că acest scenariu nu se va întâmpla. Cred că e momentul să facem un soi de pace ca să reuşim să ţinem lucrurile sub control”.

Efectul alegerilor locale

„Eu nu ştiu dacă alegerile locale au avut un impact foarte mare în privinţa transmisibilităţii. Acolo unde am fost eu, în Sectorul 1, nu a fost o aglomeraţie aşa mare. Nu pot să fac aprecieri, rămâne să vedem peste o săptămână ce se întâmplă. Mai aşteptăm câteva zile şi vedem”.

Ce se întâmplă în Capitală, la secţiile ATI

„Suntem într-o continuă creştere. Eu nu am imaginea de ansamblu, dar văd la Matei Balş că e o mare aglomeraţie. Trebuie găsită soluţia extinderii zonelor unde sunt internaţi pacienţii cu COVID”.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati