Ambasadorul rus la București susține că incidentul de miercuri este „un act terorist”

Ambasadorul Rusiei în România, Valeri Kuzmin, a declarat că incidentul de la porțile misiunii diplomatice ruse poate fi numit „un adevărat atac terorist”.

„Astăzi, dimineața devreme, a avut loc de fapt un atac terorist, deși există multe circumstanțe care fac acest incident mai greu de înțeles”, a spus Kuzmin la postul de televiziune Rossia-24, notează ziare.com.

Ambasadorul a mai subliniat că personalul misiunii diplomatice a primit în mod repetat amenințări directe: „Atmosfera care se dezvoltă treptat aici este foarte tensionată. Ambasada a primit în mod repetat amenințări directe prin e-mail de „explodare”, „răzbunare” și așa mai departe”.

Ambasada Federației Ruse a transmis condoleanțe familiei bărbatului decedat, însă l-a numit pe acesta „o victimă a propagandei militare nestăpânite” a neonaziştilor aflaţi la putere la Kiev.

”Șoferul a comis acest act sub influența unei explozii de isterie anti-rusă în legătură cu o provocare regizata în orașul Bucea”

Misiunea diplomatică a indicat că șoferul mașinii a lovit în mod deliberat porțile ambasadei, fiind „sub influența unei explozii de isterie anti-rusă în legătură cu o provocare înscenată la Bucea”.

„În acest mic oraș ucrainean, nu departe de Kiev, abandonat de armata rusă în urma acordurilor încheiate la Istanbul pe 30 martie, naționaliștii ucraineni au masacrat civili, punând vina pe personalul militar rus. De fapt, persoana respectivă a devenit victima unei propagande militare nestăpânite a regizolrilor neo-naziști aflați la putere la Kiev și a patronilor lor occidentali, care, fără să aștepte rezultatele unei examinări medico-legale și ale mărturiei martorilor oculari, au lansat o campanie împotriva Federației Ruse pe fundalul desfășurării operațiuni militare speciale în Ucraina.

Imperiul minciunilor Occidentului colectiv necesită sacrificii sângeroase, tehnologia a fost elaborată de mult timp, atât în ​​Siria în cazul provocărilor Căștilor Albe, cât și în 2014, în timpul loviturii de stat din Ucraina („Suta Cerească” ). În același timp, suntem convinși că „făcătorii de adevăr” din mass-media ucraineană și occidentală, blogosfera vor lăsa în mod tradițional în tăcere faptele dezvăluite de tortură a prizonierilor de război ruși, agresiune și crime brutale ale locuitorilor din Mariupol și alte orașe din Ucraina”, se arată într-un comunicat al Ambasadei Rusiei la București.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati