Ambasadorul SUA la București cere desființarea companiilor municipale înființate de Firea: Sunt o sursă de privilegii politice

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Adrian Zuckerman, este de părere că trebuie desfiinţate companiile municipale înființate de Gabriela Firea, afirmând că acestea sunt o sursă de privilegii politice.

„Aşteptăm să lucrăm cu noul primar Nicuşor Dan în mai multe proiecte. Apreciem transparenţa de care aţi dat dovadă până acum şi transparenţa în toate deciziile legate de oraş pe care aţi promis că o veţi arăta. (…) Oamenii trebuie să ştie cum le sunt cheltuiţi banii, este nevoie de transparenţă. Este nevoie să existe o rezoluţie pentru desfiinţarea companiilor deţinute de municipalitate.

Au existat decizii ale instanţelor în trecut referitoare la desfiinţarea acestor companii, dar ele continuă să funcţioneze. Sunt o sursă de privilegii politice, înăbuşă competiţia şi nu sunt bune pentru cetăţenii Bucureştiului. Aşteptăm rezolvarea acestor probleme”, a declarat Adrian Zuckerman, potrivit ecopolitic.ro.

Ambasadorul SUA în România a avut discuţii, luni la sediul ambasadei, cu premierul Ludovic Orban şi cu primarul general în funcţie Nicuşor Dan.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati