Amendă de 4.000 de lei în Sectorul 6 pentru tăierea mai multor copaci

Marți, în jurul orei 12.00, poliţiştii locali aflați aflați pe Str. Fabricii au constatat că la un punct de lucru al unei societăți comerciale a fost desfășurată o operațiune de defrișare a mai multor copaci. 

Polițiștii locali au procedat la efectuarea de verificări în urma cărora au stabilit că defrișarea respectivă s-a produs în mod ilegal de către I.M., în vârstă de 60 de ani, cu domiciliul pe raza Județului Mehedinți, fără a deține aviz de specialitate emis de Primăria Municipiului București. 

Astfel, agenții au aplicat sancțiune contravențională în valoare de 4.000 de lei, conform H.C.G.M.B. nr. 304/2009 privind aprobarea normelor de protecție a spațiilor verzi pe teritoriul Municipiului București.

Potrivit hotărârii mai sus menționate, persoanele fizice și juridice au obligația să dețină aviz de specialitate emis de Primăria Municipiului București pentru defrișarea arborilor și arbuștilor. Nerespectarea prevederilor H.C.G.M.B. nr. 304/2009 constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 50 la 100 lei pentru persoanele fizice, iar pentru persoanele juridice, de la 1.000 la 10.000 lei.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati