Amenințare cu bombă la Curtea de Apel București. Instanța este evacuată. Procesul Elenei Udrea a fost suspendat

Amenințare cu bombă la cea mai mare instanță din Capitală. Curtea de Apel București este evacuată la această oră.

Sălile de judecată au fost golite, inclusiv cea în care erau în plină desfășurare dezbaterile finale într-un dosar de corupție al fostului ministru Elena Udrea.

„Astăzi, în jurul orei 10,40, Poliţia Capitalei a fost sesizată prin SNUAU 112, de către un bărbat, despre faptul că la Curtea de Apel Bucureşti se află un dispozitiv exploziv. La acest moment, clădirea este evacuată, iar la faţa locului s-a deplasat echipa pirotehnică din cadrul IGPR, care urmează sa efectueze verificări specifice”, se arată într-un comunicat al Poliţiei.

Autoritățile au primit un telefon cu privire la faptul că ar exista un dispozitiv exploziv la Curtea de Apel București. Un jandarm a intrat în sala de judecată în care era dezbătut dosarul legat de finanțarea campaniei prezidențiale din anul 2009. Judecătorul a dispus ca toată lumea să iasă din sală. Acelaș lucru s-a întâmplat în fiecare sală de judecată în care se desfășurau procese, scrie Digi24.

În fața Curții de Apel București au sosit trupele antitero și mai multe echipaje de poliție. Specialiștii pirotehniști ai Serviciului Român de Informații se află la fața locului și împreună cu echipajele Poliției au demarat procedurile specifice în astfel de situații, anunță SRI.

Circulația a fost restricționată, iar oamenii au fost dirijați în exterior, către o zonă delimitată de siguranță.

Mai multe persoane s-au speriat și au început să fugă.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati