Amenzi de 120.500 de lei pentru operatorii economici din București care nu au sortat deșeurile

Polițiștii locali din cadrul Direcției Control a D.G.P.L.C.M.B. au declanșat, la jumătatea lunii ianuarie, o serie de acțiuni de verificare a modului în care agenții economici din București sortează deșeurile menajere în vederea colectării selective a acestora.

Activitățile polițiștilor locali au vizat totodată și modul în care agenții comerciali – în special cei care își desfășoară activitatea în domeniul alimentației publice – respectă normele de salubrizare și igienizare ale Capitalei prevăzute de Hotărârea C.G.M.B. 120/2010, pentru menținerea unui mediu civilizat. 

Rezultatul: peste jumătate din cei 80 de operatori economici verificați au fost sancționați contravențional pentru depozitarea necontrolată de deșeuri menajere pe domeniul public. 

Un caz aparte s-a înregistrat în centrul Capitalei unde polițiștii locali au constatat că un restaurant funcționa fără autorizație de mediu – act administrativ obligatoriu, care, potrivit legii, stabilește impactul asupra mediului a activităților desfășurate de respectivul agent economic. Pentru nerespectarea O.U.G. 195/2005 privind protecția mediului, reprezentantul societății a fost sancționat cu amendă contravențională de 60.000 de lei. 

În total, valoarea sancțiunilor aplicate de polițiștii locali ai D.G.P.L.C.M.B. a fost de 120.500 de lei.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati