Amenzi de 286.000 lei, aplicate în luna octombrie pentru nerespectarea ordinii și a curățeniei în Sectorul 6

În luna octombrie, polițiștii locali din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală Sector 6 au aplicat 53 de amenzi persoanelor care nu au păstrat curățenia trotuarelor, a arterelor de circulație, a parcurilor, a locurilor de joacă pentru copii, a pieţelor şi a altor locuri publice.

Conform prevederilor Hotărârii Consiliului General al Municipiului Bucureşti nr. 120/2010, privind Normele de salubrizare şi igienizare ale Municipiului Bucureşti, nerespectarea condiţiilor menţionate constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 2.000 lei la 5.000 lei, atât pentru persoanele fizice, cât și juridice. Suma totală a sancţiunilor aplicate pentru nerespectarea prevederilor H.C.G.M.B. nr. 120/2010 a fost, în luna octombrie, de 63.000 lei.

Tot luna trecută, agenții au acţionat și în piețe, în vederea combaterii actelor de comerţ ilicit, pentru respectarea normelor de igienizare şi salubrizare. Au fost legitimate 1465 persoane, aplicate 147 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 149.250 lei, şi au fost confiscate bunuri comercializate ilegal în valoare de 585 lei.

De asemenea, poliţiştii locali au desfăşurat acţiuni în vederea respectării ordinii şi liniştii publice, identificării grupurilor de persoane care consumă alcool până la ore târzii în zonele limitrofe locuinţelor și depistării persoanelor care încalcă în mod repetat prevederile Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice. Astfel, au fost legitimate 1.839 persoane, identificate 25 de persoane fără domiciliu şi aplicate 212 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 73.750 lei.

În cazul persoanelor fără domiciliu, sunt aplicate măsuri de identificare şi îndrumare către centrele special amenajate de pe raza Sectorului 6 solicitându-se în acest sens  și sprijinul reprezentanţilor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 în vederea acordării unor eventuale servicii sociale adecvate situaţiei cu care aceste persoane se confruntă în prezent, în măsura în care acestea îşi oferă consimţământul de a beneficia de măsurile de protecţie socială conferite de legislaţia în vigoare şi figurează cu ultimul domiciliu în Sectorul 6.

Direcţia Generală de Poliţie Locală Sector 6 informează că acţiunile de control vor avea caracter permanent, aplicându-se, de câte ori va fi cazul, sancţiuni contravenţionale, cu scopul de a menține curăţenia și ordinea în Sectorul 6.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati