Amenzi de aproape 130.000 de lei pentru nereguli în piețele din Capitală

0

38 de agenți economici au fost sancționați contravențional, săptămâna trecută, de către polițiștii locali ai D.G.P.L.C.M.B. și inspectorii A.N.P.C. în cadrul unor acțiuni comune de verificare a respectării de către comercianții din piețele bucureștene a normelor privind vânzarea produselor alimentare și a legislației din domeniul protecției consumatorilor.

Acțiunile de control s-au desfășurat în piețele Miniș, Titan 2, Matache, Progresul și Nerva Traian iar amenzile – în cuantum de 129.700 de lei – au fost aplicate conform H.C.G.M.B. 120/2010, H.G. 348/20004 și O.G. 99/2000.

Au fost constatate, printre altele, nereguli referitoare la neafișarea datelor de identificare în spațiul public, lipsa acordului de funcționare sau necolectarea selectivă a deșeurilor menajere. În cazul a 17 operatori comerciali, echipele de control au dispus fie suspendarea activității, fie oprirea temporară a acesteia. Totodată, administratorii a trei piețe din sectoarele 1 și 3 ale Capitalei – care nu au respectat prevederile H.G. 348/2004 privind exercitarea comerțului cu produse și servicii de piață în zone publice – au fost sancționați cu amenzi cumulate în valoare de 34.000 de lei. 

În paralel, inspectorii A.N.P.C. au dispus distrugerea a 35 de kilograme de carne și produse din carne, precum și retragerea de la vânzare a altor 17 kilograme de carne și a 80 de produse de panificație. Valoarea sancțiunilor aplicate de către inspectorii A.N.P.C. a fost de aproximativ 30.000 de lei.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Exit mobile version