Anchetă extinsă după ce angajaţii unui centru de plasament din Voluntari au fost filmaţi agresând un băiat

0
96
Politie
sursa foto: Facebook - Poliția Română

Poliţia Judeţeană Ilfov şi Autoritatea pentru Drepturilor Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii (ANDPDCA) au deschis anchete după ce persoane adulte, care ar fi angajaţi ai Centrului de plasament din oraşul Voluntari, au fost filmate în timp ce agresează fizic şi ameninţă un băiat, pe motiv că acesta ar fi sărit pe o saltea. Imaginile au fost făcute publice de preşedintele ANDPDCA, care consideră că nu există raţiuni pentru care un copil să fie agresat.

În imaginile postate pe Facebook de preşedintele Autorităţii pentru Drepturilor Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii, Maria Mădălina Turza, se vede cum băiatul este târât de către un bărbat, care îl trage dintre două paturi, iar o femeie îi spune că „trebuie dus la nebuni” şi îl ameninţă că „cheamă salvarea”, scrie news.ro.
Aparent, angajaţii centrului sunt nemulţumiţi de faptul că mai mulţi copii au sărit pe nişte saltele.
Plângând, băiatul încearcă să explice ce s-a întâmplat, însă este ameninţat şi nu este ascultat de către angajaţii centrului.
„În acest moment a plecat o echipă a Corpului de Control al ANDPDCA la Centrul de plasament din Oraşul Voluntari, unde în urmă cu scurt timp au avut loc aceste fapte îngrozitoare. La sosirea din misiunea de control, vom sesiza organele de cercetare penală, fără nicio ezitare”, a scris pe reţeaua de socializare preşedintele instituţiei care apără drepturile copiilor.
Maria Mădălina Turza a adăugat că orice formă de agresiune împotriva unui copil din sistemul de protecţie va fi sancţionată conform legii.
La rândul său, după apariţia imaginilor în spaţiul public, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Ilfov a anunţat că poliţiştii oraşului Voluntari fac verificări, „cu privire la posibile fapte de natură penală”, privind agresarea fizică a copilului instituţionalizat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.