Andrei Baciu: Prima persoană din etapa a treia se va vaccina luni, 15 martie!

0

Vicepreşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), Andrei Baciu, afirmă că luni, 15 martie, va fi imunizată prima persoană eligibilă pentru etapa a treia de vaccinare.

Această etapă începe cu localităţile unde se înregistrează o rată de infectare de peste 4,5 la o mie de locuitori.

„Prima persoană din etapa a treia vaccinată, lucrul acesta se va întâmpla luni, pe 15 martie”, a afirmat Andrei Baciu, vineri seară, la Digi 24.

Acesta a declarat că etapa a treia va debuta cu localnicii din oraşe şi comune unde „situaţia epidemiologică este realmente critică”, respectiv acolo unde indicele de infectare depăşeşte 4,5 cazuri la o mie de locuitori, fiind vorba despre nouă localităţi aflate în această situaţie.

“A început deja programarea, 33.600 de locuri disponibile. Vestea bună este că astăzi, la ora 18:00, mai erau numai trei locuri disponibile. În jur de 28.800 exclusiv din etapa a treia, restul au fost persoane din etapa a doua care s-au programat în continuare”, a completat Baciu.

Printre localităţile care au indice ridicat de infectare şi unde etapa a treia a vaccinării va începe de săptămâna viitoare se numără municipiile Braşov şi Timişoara.

Baciu a catalogat drept „îmbucurător” faptul că oamenii s-au programat pentru imunizare, întrucât acest lucru arată că ei înţeleg beneficiile vaccinării. El a precizat că în această etapă se va putea înscrie „oricine peste 16 ani”.

 

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Exit mobile version